DAGBOEK  

    

               Trotse oma van Brian en Lorenzo.                                                                       PiP

 

                                              Do not dwell in the past. Do not dream of the furure. Just concentrate the mind, on the present moment.

28 augustus 2013

Lieve allemaal, Het is meer dan een jaar geleden dat ik in mijn dagboek heb geschreven. Ik ga ook niet te veel terug verhalen, behalve:

Ik ben zeer content met mijn nieuwe manager John Seine en boeker "VET" We kennen elkaar heel lang en het voelt goed.

 

Aug: op Haarlem Jazz Festival gestaan, geboekt door Sascha van Esdocnk. Was mega cool, lekker gespeeld, slecht geluid op het podium,

maar goed op het plein en de liefste organisatie die ik ooit heb meegemaakt w.o. Chiel en Jan wat een schatjes, hebben ons helemaal in de watten gelegd!

Kijk even bij foto's mijn outfitje van dat optreden. Lekker gek, lekker Lils.

Als gast had ik Pheadra Kwant, she makes me happy en ga haar vaker vragen, als ze kan..

Verder was het heerlijk swingen met de vaste ploeg: Cajan Witmer - piano, Kim Weemhoff- drums, Clous van Mechelen- tenor..thanxx mannen, vrouw ook.

 

'K ben een praat groep begonnen "In gesprek met Mac" 24 aug j.l was de eerste. Het was leuk informatief,

maar er was één vreemde eend in de bijt, die ik eigenlijk meteen had moeten vragen te vertrekken, maar heb dat niet gedaan uit menselijke oogpunt,

maar het heeft wel de vrijheid in het gesprek bepaald. Ik moet dus beter opletten wie ik wel en niet toe laat.. Die praat groep is ontstaan door dat steeds de zelfde onderwerpen aan bod komen: onzekerheid, hoe je zelf neer te zetten, waar ligt het gewicht in het woord, zingen is een verhaal, maar welk? enz

 

6 OKTOBER 2013 weer MASTERCLASS!!!!!

Meeste mensen weten dat ik jaren de masterclass heb gegeven in Het Parool Theater, dát was écht mijn plek, daar was ik creatief.

Toen er een ander beleid kwam, ben ik weggegaan, maar nooit meer een fijne plek gevonden waar ik kan aarden.

Dat aarden is essentieel voor hoe ik de masterclass geef. Ik moet snel, als een impuls door je heen kunnen kijken, om je de juiste sturing te geven,

Denk dat ik nu een plek heb die werkt De Anker in Amsterdam. Annie en Klaas staan achter de bar. Hun namen verwijzen precies naar hoe ze zijn,

lekker Amsterdams stelletje, met voor oorlogse prijzen, waar we meer dan welkom zijn.

Dus kom 6 okt. allemaal kijken én vooral luisteren in mijn keuken van het nóg mooier maken van stemmen, dan ze al zijn..

Natuurlijk begeleid Clous van Mechelen weer aan de piano.

 

Tevens ben ik redelijk actief op Face Book, dus kan je me daar vinden onder mijn naam.

We lezen, spreken en kom luisteren er staat best wel wat in de agenda.

 

Vandaag is het 1 mnd geleden dat Rita Reys overleden is. Het was zo'n klap, dat het er heel stil van werd.  Ik kende Rita en Pim al v.a zo'n 8 jaar. Rond mijn 30ste jaardag, vroeg Rita of ik a.u.b op wilde houden met het "tante"Rita, gewoon Rita, maar dat vond ik  niet gewoon. Vroeger vaak om en om met haar gespeeld en regelmatig door gezakt, maar die lekkere ranzige verhalen houd ik lekker voor me zelf, on wijs veel gelachen.

 

Vandaag ben ik 1 maand geleden gestopt met roken..duzzz gezond weer op hahahaha Liefs Lils

 

 

 

 

                                  

18 juni 2012

Lieve allemaal, het zijn weer prettige stormachtige weken geweest.

2 juni waanzinnig leuk optreden gehad bij Kasteel Laag Keppel…

En ik heb natuurlijk 3 juni natuurlijk de Meer Jazz Prijs gekregen en face book staat vol met filmpjes van de uitreiking.

Waarschijnlijk ook op you tube. Een prachtige spelt, die ik natuurlijk als oorbel gebruik..

Via kennissen heb ik eindelijk de fel begeerde Chiwawa, voor mijn verjaardag (11 juni)  gekregen, van mijn zonen, schone dochters en kleinzonen.

Wat een feest!! Naam: PiP – reu – 7 mnd en we vinden elkaar erg leuk.

Nou moet tie nog even vriendjes worden met mijn klein kids en ze zien elkaar nét iets te weinig, zo jammer.

Maar dat komt wel, PiP is gewoon een beetje bang van kleine kinderen, gelukkig groeien ze hard.

Dit weekend ga ik varen met“De andere boeg”  3 dagen 2 nachten varen, mediteren en Yoga.

Als je even geen zin hebt, ga je lekker op het dek een boekje lezenJ Hier heb ik vreselijk veel zin in.

Even weg achter de pc en weg van huis. Iets wat ik moeilijk vind. En….OOK heb ik opeens PiP, dat had ik niet ingecalculeerd!

Alles moet zo zijn, want bij het rond maken van een optreden voor 6 juli in het Amsterdamse bos, liep PiP, Roxy tegen het lijf.

Ook een Chiwawa en ze waren meteen vriendje en vriendinnetje, enige baasjes en daar mag hij dan logeren, als de grote baas gaat mediteren.

Mediteren en Mac zijn niet echt een match, maar dit weekend gaat over de ademhaling en daar wil ik alles van weten.

Dus go with the flo, zal ik maar zeggen, ik heb er zin an. Rock & Roll  Lators xx Lils

 

 

13 mei  

Lieve allemaal, vandaag is het Moederdag en komen Jair en Jen mij ophalen, voor een Moederdag etentje, coolJ

Heb zin om met hun te babbelen en te happen. Op FB ontmoette ik Josja Hamann weer, bijzonder prettig mens.

Hij was regisseur toen ik in 1983 met Guus Ponsioen een Nederlands satirisch muziek theater deed en de Werf Theater prijs mee won.

Hij woonde buiten Amsterdam, dus sliep ook wel eens bij mij. Ik zie ons nog samen in bad zitten, om het script door te nemen.

Kan ook zijn dat hij mij iets aan mijn verstand moest brengen en relaxed in bad kan zo iets dan bij mijn eigen-wijze gedachten binnen komen.

Josja zit nu in Frankrijk workshops te geven  www.opleiding-theater-televisie.nl ik zou wel zo op de trein willen springen om er bij te zijn.

Ik vind het zo geweldig als je met mensen ergens in je leven een goeie tijd hebt gehad, elkaar jaren niet ziet en als je elkaar weer ziet,

is het als gisteren en pak je de draad gewoon weer op. Love it! Dat heb je met vele artiesten vrienden,

want iedereen is met zich zelf bezig en je je gaat meestal, van productie naar productie. Éen van de meest indrukwekkende productie waar ik ooit in gezeten heb is

The Rock Opera “Ik Jan Cremer” zo’n complex decor als dat, heb ik nog nooit meegemaakt.

Al jaren zie ik op de buis onderdelen van het decor van “Ik Jan Cremer”voorbij komen. Yep, dat werd gewoon in delen verkocht, heel bizar…

Gister avond landen 10 grote witte zwanen in het water voor mijn uitzicht…wauw…dat is genieten… Rock and Roll Lators Lils

 

8 mei

Hey allemaal, zoals altijd is er weer veel reuring om mijn persoon. Je zou je af kunnen vragen of ik er nou nog steeds niet aan gewend ben…

Nee, het went nooit, sterker nog nu ik ietsepiesie ouder wordt, heb ik vooral behoefte aan rust, fijn optreden, dansende mensen, opdrachtgevers die tevreden zijn.

Dit laatste was even geleden niet het geval omdat ik per ongeluk een dubbele boeking had gedaan met de piano, dus had er opeens 2 en moest 1 naar huis sturen,

pijnlijk voor iedereen. Het is me 1x eerder overkomen met de drums, heel vervelend, maar ik blijf een mens en 2x in 40 jaar is 2x te veel, maar kom op zeg,

dan hoef je me niet de hele middag voor rot te schelden, mijn band uit te schelden, mij het moeilijk maken door de gage niet te willen geven.

Uiteindelijk wel de gage voor de band gekregen, maar niet voor mij. Zo veel onbeschoftheid heb ik écht nog nooit mee gemaakt.

Trek het je niet aan, zei men om me heen, zo is hij gewoon. Nee, de rede dat hij zo doet is omdat wij het met z’n allen tolereren.

De week daarna, speelde ik in  http://societeitengels.nl/ waar mijn 40 jaar onstage breeduit gevierd werd, drank, eten, spelen, had ik al drank gezegd? Ha ha bloemen én slingers met bord jubileum en bommetje gouden snippers. Het was een warm bad, dus kon ik weer bijtanken van mijn ervaring van de week daar voor.

Vrijdag met René van Beeck http://www.jazz-in-amsterdam.com/ op een boot spelen, daar kijk ik erg naar uit! Mede omdat o.a Cris Monen ook mee speelt, allemaal zin in! Morgen ga ik met Papa’s Paula naar de plek waar mijn vader is uitgestrooid.  Daarna thee drinken met Debbie carter (love her) en in de na middag borrelen met Emma@work. Rock&Roll Lators Lils

 

30 april

Lieve allemaal, zo lastig dat ik geen link kan maken zodat jullie op mijn site kunne reageren op mijn dagboek.

Ik zit veel op face book en realiseer mij dat velen fans daar niet op zitten en zo heel veel mis lopen. Zo jammer. Vandaag was mijn vraagstelling op FB:

”Wanneer doet onze koningin nou onderweg een plasje?” Ik was tijdens de uitzending al 3x geweest en maak me zorgen..

Daar reageren dan mensen op en dat is vaak erg grappig.

Ik kijk erg uit naar 11 mei, spelen met René van Beeck op een boot op de Vinkeveense plassen. Fijne muzikanten én op een boot…jippie!

Je kan mee hoor als je wilt, even René een mailtje sturen, komt goed. Rock and Roll Lators Lils p.s wie heeft een piep klein bootje voor me????

 

1 april

Heerlijk gespeeld in Bathem én lekker cd’s verkocht. Hier een gesprekje: Wilt u een handtekening? Hij is toch gratis vandaag.  Ja graag. Welke naam mag het worden?

Ik zal het spellen. Oké. Richard (r) Eduard (e) Jannetje (j) Marie (m) Gert (g) Wilma (w)  Dus ik schrijf: Rejmgw.. huh? En hoe spreek ik uw naam uit? Vraag ik beleeft.

Verbaasd keek ze me aan “nee, zo heten wij met z’n 6en. Eh, wát? Nou, ze waren dus met z’n 6en, kochten 1 cd, maar wilde wel al hun voor namen er op.

Ha ha ha hilarischJ denk dat ik er toch maar geld voor ga vragen ha ha ha Rock and Roll Lators Lils

 

26 maart

Lieve allemaal, het is lente en velen zijn zo blij;) en maar je nog leukerderderderder dingen mee;) Zoals gisteren:

Met een BIG smile, een tas vol eten, op mijn netvlies swingende heupjes en kwijlende kleinkinderen, reed ik bij mijn kinderen weg, me happy♥ 
Dan maar weer eens op de terug weg mijn cd draaien. Met het raam open sta ik voor het stoplicht "Hey! dat swingt, wie zingt dat?" vraagt de bestuurder in de auto naast me. Dat ben ik zei ik en gaf gas. Volgende stoplicht "waar kan ik dat kopen?" bij mij en ik gaf weer gas. Volgende stoplicht "kan dat nu?"

we stopten, hij betaalde mij 15 euro, ik zette een (gratis) handtekening en we reden weer verder, beide beginnend bij het 1ste liedje "You've Changed"

we kwamen elkaar nog 1 stoplicht tegen en hij stak een dikke duim op. Kijk... that Rocks! Rock and Roll Lators Lils

 

7 februari

Lieve allemaal, hé hé...het ei is gelegd, het cd kindje geboren en 2 februari in de Brakke Grond was een geweldige dag! Alles uitstekend geregeld door Arjo de Zweeuw,

dus hoefde me nergens druk over te maken. Maar een echte Lils kenner weet dat ik me overal mee bemoei en overal druk over maak ha ha ha dus kwam ik toch nog aan mijn porsje verhoogde bloed druk. v.a 8.30 uur begon men wegens griep af te bellen, dus vroeg me af of er nog iemand kwam. Dat viel mee, de zaal was goed verdeeld;) Voor en na hebben mijn zonen hun zolen onder hun schoenen vandaan gelopen en hebben hun moeder opgehaald en met alle bloemen en cadeau's weer thuis gebracht. Morgen ga ik weer verder vertellen, maar moet nu weg. xxlils

30 januari

Lieve allemaal, Mijn dagboek is even uit de lucht geweest, maar ik ben er weer. Ik kan beter zeggen, ben er nog..

Het was de laatste 1 ½ jaar een idiote roller coaster, waar ik ongewild in zat. Maar “Ieder nadeel hep zijn voordeel” want daar door is er een prachtige cd ontstaan.

Zo ééntje die je af wilt leveren voor je 40 jarige jubileum. Vele facetten van mijn stem komen langs en het repertoire  is gemêleerd.

Het trio Cajan Witmer – piano, Harm Wijntjes – contrabas en Kim Weenhof -drums  hebben een waanzinnig mooi muzikaal bed voor me gespeeld.

Mijn favo saxofonisten Hans Dulfer en Clous van Mechelen blazen de saus over enkele stukken, met als kers op de appelmoes George Konings op gitaar.

Eigenlijk was het plan om Cris Moonen uit te nodigen, maar hoe meer de cd vorderde, hoorde ik dat het een ander soort gitaar moest zijn.

De reactie van Cris was aandoenlijk lief, hij snapt hoe dat werkt en komt a.s donderdag lekker naar mijn feestje en gaan we samen jammen.

Donderdag is Hans Adelaar er ook bij, hij heeft Cris en mij ooit in contact gebracht en we hebben jaren geweldige avonturen beleefd.

Cris Moonen en Hans Adelaar hebben mij in the Jazz scène op de kaart gezet en ik ben ze daar dankbaar voor.

Vele mensen zijn belangrijk voor mijn carrière geweest o.a Sascha van Esdonk, Alexander Beets, Margot Collee e.v.a.

Deze keer kwam ik via mijn sponsor Aalt Jouk van den Hul in contact met de producenten George Konings en Arjo de Zeeuw.

Bij het eerste telefoon gesprek, was het duidelijk dat het hier een match betrof en dat hoor je op de cd.

Ik ben op mijn gemak, ondanks ik 2 dagen voor dat ik de studio in ging aan de chemo hing voor mijn reuma.

Hoorde ook de eerste dag dat mijn stem aangetast was. Dát is even geen klaar kom puntje enne gaat het wel goed komen?

Ach, je hebt altijd wat, zei Dulfer, maar komt altijd goed en dat deed het in dit geval ook weer, wat zeg ik? MEER DAN GOED..

Ik ben een paar dagen alleen in de studio geweest en onder fijne muzikale support van George en voedzame  verzorging van Arjo, kwam het er uit.

Alle frustratie, pijn, verdriet, onmacht, wijsheid en kracht, heb ik door die super audio kabels van Aalt Jouk van den Hul gejankt.

Het gebeurd wel eens dat ik vind dat ik iets goed zing, maar meestal niet, ik blijf horen wat niet goed is.

Sommigen noemen het onzekerheid, ik noem het reëel commentaar, zoals ik: the…de….blijf noemen.. tja zo irrie,

maar je zult het me weer vergeven, want zeker nu: "veel goed"....

Gisteren heb ik 2 liedjes van de nieuwe cd op deze site gezet. Schrijf in mijn gastenboek je commentaar, want er wordt veel te weinig in geschreven.

Rock and Roll Lators xx Lils

 

29 januari

Heb vandaag een nieuwe lamp opgehangen...

8 september

Lieve allemaal, het is petten tijd. Daar bedoel ik mee dat ik heel veel verschillende petten op heb en dat maakt me in de war.

Het liefst draag ik de pet van zangeres, maar dat doe ik nu het minsten. Met een paar mensen de laatste mnd heel wat gesprekken gehad en

elke keer als ik denk dat iets op de rit is, verandert er weer wat..zucht. Heb echt een hekel aan zaken doen, word er kribbig van.

Vandaag kwam Dennis Kivit even langs, was cool, even kletsen (ik het meeste) en samen stukje This Masq gespeeld. Veel dingen werden duidelijk.

Jazz voor kids Met Ruben Komkommer en Clous was leuk, maar moet echt beter uitgewerkt worden.

Ongelofelijk blij ben ik met George Konings, de producent van de cd met JOC. Tevens heb ik Hein v/d Geyn gebeld en een uur gekletst over wat de mogelijkheden zouden kunnen zijn om samen een cd te maken. Als ik naar Hein zijn familie foto's kijk, krijg ik al hoop, maar na een gesprek en geweldige ideeën van zijn kant weet ik nu al dat dat geweldig gaat worden. Ja,  volgend jaar zal 2x een cd van mij uit komen.

Zo ben ik gezegend met mooie gebeurtenissen volgend jaar. Eindelijk ben ik er achter dat ik tussen 3 en 10 oktober mijn flat opgeleverd krijg;)))

Het is haast niet voor te stellen...maar jippié, het staat voor de deur. Begin november krijg ik er een kleinkind bij en Brian een broertje (lijkt het....;)

Jair en Jen gaan ook goed, dus het kringetje is weer rond. Nou nog even zorgen dat ik alle neuzen de juiste kant op krijg.

De nieuwe liedjes beginnen in mijn hoofd vorm te grijgen en heb de grooves al een beetje door gegeven aan Meutgeert.

Volgens mij zag hij het wel zitten. Kan niet wachten op dát moment dat we het uitgebreid daar over kunnen hebben..

Meestal krijg ik fijne impulsen, als ik Henk zijn arr. hoor. Maar nu ga ik het zelf doen..spannend;))

Rock and Roll Lators xxLils

24 aug.

Lieve allemaal, het was een geweldig concert met The DSC Band in Berlin! Zou het wel iedere dag willen doen en Berlin even willen bekijken.

We hebben er weinig van gezien, maar hebben wel een heerlijke boot trip gemaakt. Niet dat er veel te zien was, maar het was mooi weer;)

Verder nog op het piep kleine strandje van het top hotel gezeten en velen verhalen van Onno gehoord;)) Zie de foto's hier boven.

Rock and Roll Lators xx Lils

20 augustus

Lieve allemaal, hou je vast: "Ik ben blij";) onderweg kom ik natuurlijk in mijn werk heel veel mensen tegen. Privé...wil ik altijd zitten waar niemand zit.

een van dat soort plekken, was heel lang geleden aan het Nw Meer bij Sloten. Ik leerde daar Hans van Mierlo en zijn dochter Stanja kennen.

Bijzonder prettige mensen en ondergenot van een jointje, had ik eens een heel mooi gesprek met Van Mierlo, wat een heerlijk en bijzodere man was dat. Toen ik op een dag weer een bakkie wilde halen was de caravan weg en zo ook het gezeldschap. Ik heb ze nooit meer gezien en vond dat bijzonder jammer. 

Vandaag was ik weer op heerlijk Blij Blij (nog 1x) Blijburg (thanx Dorenda;) en stond te wachten op de bestelling. Doet me denken aan Stanja en Hans,

zei ik hard op en het meisje achter de bar zei:"Blijburg is van Stanja. WAT?????

Stanja 1 tel gesproken en alles in het leven heeft een rede. Je zult me vaker op Blijburg aantreffen dan ik zelfs, ooit gedacht zou hebben;)

Dus dubbel blij;) Ze hebben daar trouwens broodjes...kaas....als ik er aan denk, loopt het water in mijn mond, met echte munt thee, met plukken

schaam haar uit het glas hangend.. ha ha ja ja wakker blijven!  Heb een prachtig salon tafeltje gekocht en het staat in mijn huiskamer klaar om te verhuizen. Tussen 12 sep en 12 okt gaat het gebeuren. Het gaat echt een geweldige tijd worden. Mooie flat, prachtig uitzicht over water, balcon op het zuiden,

Blijburg om de hoek, mijn 40 jarige jubileum 2-2-12 in de Bimhuis met JOC.... Ik ga nu gauw slapen, is het sneller morgen. Rock and Roll Lators xx Lils

11 aug.

Lieve allemaal, het was een gevulde week, 2x spelen met Kim Weemhof, Bas van Lier, Clous van Mechelen, Tom Kwakernaat en Menno Veenendaal in Zandvoort. In Oomstee en de volgende dag, buiten om de hoek. Was allemaal erg leuk én vochtig. Van Melanie kreeg ik een waanzinnig sieraden setje (zeg maar SET) zie foto's FB;) Verder ben ik vreselijk verwend door een paar lieve vrienden. Etentjes, waaronder bij Blaauw. Daar heb ik krekels en zwezerik gegeten. Nou, was heel goed binnen te houden;) goddelijk! Krekels lijken net nootjes. Hoe wel op visite gaan niet mijn prettigste bezigheid is, was het reuze gezellig bij Eric in Rotje Knor en waren de bezoekjes van Pauline een hoogstandje. Ik kan me geen beter persoon om me heen wensen.

Gisteren met Rinze een Cantanees opgegeten, heerlijk en errrrug veel kletsen, allemaal verrukkelijk. Hebben mijn nieuwe flatje bekeken en IJburg verkend.

Heb gisteren mijn bot dichtheid laten meten en op één adem door een bankstel gekocht. gelukkig hoef ik het pas op te halen als ik ga verhuizen.

Vandaag was ik er vroeg wakken, 4 uur, met allemaal liedjes in mijn hoofd van JOC die ik moet leren. Met walmende koffie, Clous zijn repetitie bandjes opgezet en ik moet zeggen dat het vorm begint te krijgen. Eigenlijk creeër ik het beste onder tijds druk (Meutgeert ook;)) maar ik MOET me nu echt heel goed voor bereiden en vooral keuzes maken. Dat heb ik dus nu gedaan. Allemaal liedjes die ik nog nooit opgenomen heb en sommige die jullie wel van mijn optredens kennen.

Tevens ga ik een cd op nemen met de grootste hits van Lils Mackintosh! ha ha Natuurlijk heb ik nooit  hits gehad, maar er zijn toch een heleboel

kenmerkende Lilseriaanse liedjes. Het is echt fantastisch dat ik de kans krijg op 2 cd's op te nemen in 1 jaar! Môt nie gekke worre;))

Ondertussen heeft Marcel Visser zich ook in de strijd gegooit om de handen samen te slaan met Pauline Strosnijder, fan.tas.tisch!! 

Nu zoek ik nog een stagaire voor 3 mnd.. iemand? Let me know!!! zit er NU om te springen! Rock and Rollator xx Lils

2 augustus

Lieve allemaal, hoest met jullie? Erg fijn dat veel mensen mij via face book gevonden hebben, kunnen we nog meer kletsen;) Op het moment ben ik vooral met Pauline Stroosnijder bezig om te netwerken, hoe JOC met Lils in de markt te zetten.We kennen elkaar van de lagere school, elkaar jaren niet gezien, 2 jaar geleden weer tegen gekomen en nu aan het werk, ben helemaal blij en ze is good company;) Gisteren de hele dag samen op pad geweest. vrijdag en zaterdag spelen in Zandvoort, erg veel zin in. Carla komt met haar jongens en die heb ik lang niet gezien. Rinze de V en Tonja komen ook een mopje mee doen,

dus allemaal leuk, leuk, leuk. Op FB kan je als je op mijn wall naar beneden scrolt lezen hoe het allemaal met die chips zat. Rock and Roll Lators Lils

18 juli

Lieve allemaal, Druk, druk, druk, vandaag met Clous wat key's uitgezocht voor de nieuwe liedjes

Tevens is het plan ontstaan om niet alleen een cd met JOC op te nemen, maar ook een cd met een trio. Heel stem gericht dus.

De trio cd worden de hits van LM;) Natuurlijk heb ik nooit hits gehad, maar er zijn door de jaren heen wel aan aantal liedjes die favo bij mijn publiek zijn b.v Loverman, Darn that dream, A fine romance enz. En met het JOC allemaal nieuwe liedjes. Het is een beetje vakantie tijd, maar ik ben gewoon thuis.

2 weken geleden gehoord dat ik een flat op IJburg, met vrij uitzicht op water en groen én zwemmende eendjes;))

Rond sep en okt ga ik verhuizen, ik kan niet wachten. Eindelijk een flat/buurt waar ik wonen wil.

Gisteren vliegeren met Brian en hij had het behoorlijk gauw door, wat een mannetje;))

Morgen wordt mijn favoriete jongste zoon 35 jaar OH MY 12 dagen geleden werd mijn oudste zoon 37 jaar OH MY!!!

Waar blijft de tijd. v.a zaterdag begin ik weer te rollen en ik start met DSC Band;))) in EEEEEEEEEEEEEEEEpe.

Rock and Roll Lators xxlils  p.s lees me op op FB.

12 juni

Lieve allemaal, Gisteren ben ik 56 jaar geworden en ben me er opeens heel erg bewust van, dat later...nu is. Was het altijd al, natuurlijk,

maar opeens gaat het tellen of zo. Je kijkt naar je leven en denk:"zo, heb ik dát gedaan?" Hmm veel goed en ook wat stomme dingen,

maar dat zijn levenslessen en we leren nog iedere dag. Had geen zin om mijn jaardag te vieren, want ik voelde me ruk qua gezondheid.

Gelukkig kwamen mijn kinderen met hun vrouwen en het oogappeltje Mr. Brian die natuurlijk een prachtige tekening voor oma Kuif had gemaakt,

van een varken. ha ha, nee ik vatte dat niet persoonlijk op, maar Angelika zijn moeder begon haar excuus te maken. We hebben er smakelijk om gelachen. 

Als ik dan zo naar mijn na spul zit te kijken voel ik me fucking rijk. Ondanks of misschien wel dankzij mijn kleurrijke levens invulling,

hebben we het allemaal toch maar goed voor elkaar;)) Hier schrijft een trotse moeder;) In november komt er een na zaad bij en zo zet het zich voort.

Per 1 juli heb ik een afspraak met Yvette Foster inzake een docu iets over Lils ivm mijn 40 jarige jub. Erg spannend en het wij gevoel met Y is bijzonder, mede omdat ons levens op een grappige manier veel overeen komt. Yvette werkt is samenwerking met NPS, is ook van gemende ouders,

spreekt ook geen Surinaams en ik heb gedroomd dat ik met haar in Suriname was. Heel bizar en ik kijk er naar uit om met haar aan het werk te gaan.

Op het moment dat ik jullie zit te schrijven, wordt ik gestoord door een luid Turks getrommel in de flat. Enig als je in je eigen groove zit, maar ik word er helemaal horens dol van en kan me wederom niet meer concentreren. Jammer want heb zin om aan mijn liedjes te werken en ga nu om mijn as heen draaien. Jammer, het is ook al te laat om naar Saskia Laroo in de Koekfabriek te gaan;(( Nou ga stoppen, word gek van dat getrommel, on nou zie ik het er komt een Turks bruidje langs, dat gaat altijd gepaard met hoop getoeter en trommels, oké dan mag het, maar word er nog steeds gek van. Rock and Roll Lators Lils

21 mei

Lieve allemaal, hoest nou? Hier veel goed;) Een rede dat ik weinig in mijn dagboek schrijf is omdat ik veel op FB zit. Dus maak je vriend en kan je meer lezen. Gisteren jury bij Jazz below the sea. Veel talenten en goeie winnares. Van de week repetitie met Harald (piano) en Rudolf (viool) gehad.

Behoorlijk cool met viool! Op het moment zit ik op een cd te wachten waar ik naar smacht.

Heb ik nooit met cd's, maar in het kader van de voorbereiding van cd met Meutgeert en JOC, moet ik veel muziekjes luisteren.

Na oproep op FB heeft Jer het voor me in Amerika gekocht. Bij aankomst zat er een andere cd in,

dus weer besteld en hoop het eindelijk volgende week in bezit te hebben.

Het weekend lekker rustig, beetje rondrijden mét opendakje, wat fotograferen, liefst koeien,

maar ben altijd op zoek naar charismatische of karikasturische koppen, of vreemde wolken.

Laatst zag ik Hitchcock's profiel, maar voor dat ik mijn camera had uitgepakt, was het weer weg, dus als je ziet dat ik steeds naar boven kijk,

denk ik niet " Sammie loop niet zo gebogen" maar heb ik aan het speuren naar.. Hitchcock;))

Ik baal van mezelf dat ik niet een beetje ga schilderen, maar met zo veel verkeer lawaai voor mijn deur, lukt het me slecht om creatief te zijn.

Ik moet altijd staren over groen en water, dan gebeurd er van alles. Als er wat moois bij zit, zal ik het op mijn site zetten.

Eric Dikkers heeft een mooie Wikipedia van me gemaakt. De volgende stap is de FANCLUB. How cool is dat?

Ik ga nu nog even genieten van het mooie weer, dus dag vogels dag bloemen dag mensen, rock and roll lators xxlils

23 april

Lieve allemaal, Wát staat hier nou precies boven? "Just concentrate the mind, on the present moment" Moeilijk joh!

De laatste maand b.v is er zo veel gebeurd, dat ik soms onder de trap ga zitten om me af te vragen wát er nu allemaal is gebeurt, waar ik bij was!

Bizar hoe veel een mens kan behappen, als je geen kant meer op kunt... In 1 week zijn 2 dierbare overleden: mijn vader: met wie ik mijn hele leven gebotst heb gehad en op zijn gruwelijke sterfbed, recht heb kunnen krijgen. Eindelijk, wat zeg ik, voor mijn gevoel, mijn hele leven vete, die mij overkomen is,

is niet meer. Ik voel me verlicht, als ontwaken uit een mooi gebed of meditatie;)) Het is zelfs wennen dat je geen ruzie hebt,

Aalt Jouk tikte me er voor op de vingers en had gelijk.

Ik woon nu zo'n 5 1/2 jaar bij het Osdorperplein. In de flat waar ik in woon, zag ik al snel een blauw oogige frivole dame door de flat huppelen.

Pas 2 jaar geleden werden we vrienden.. en hoe. Yvonne stierf 25 maart, 2 dagen na mijn vader.

Mijn god nu loop ik 10.00000x per dag langs haar huis, geef nu nog steeds haar planten water en ben iets heel belangrijks kwijt....

mijn lieve vriendin en stoere bikkel Yvonne!!!

Ze wilde dat ik Blue Skies bij haar kist zong en die zwarte jurk, met zilveren bolletjes eigenlijk ook mijn knielaarzen, maar door de zenuwen,

kon ik daar niet op lopen. Het afscheid van mijn vader was op een heuvel en zelfs mijn mijn stok, redde ik dat niet.

Het werd veel toen Ellen Helmers op jonge leeftijd in de zelfde week overleed. Het was niet bij te benen en dan heb ik het nog niet over de pers............

Een moment: Ik deed een interview met een krant en zei midden in het gesprek dat mijn vader NOG NIET verschenen was in de onderbalk van RTL7.

Oh wacht even zei hij..., zie je het nou? en ja hoor. Maar wat houdt de mens bezig? en zo veel door elkaar.

Clous en Tom zijn een koor begonnen en ik doe de stem warming up.

Een goeie aanvulling van elkaar en na een maand begint het koor al een smoeleke te krijgen;))

Woensdag j.l gaf ik een masterclass aan  Soul -en Motownkoor D-F!NE http://www.soulkoor.nl/

Een hecht swingend meiden koor, geweldige stemmen en goed geregisseerd. Ook ik heb zeer genoten van zo veel talenten;))

Morgen mijn masterclass met Clous en ik kijk er heel erg naar uit;)) Dus ondanks het mooie weer, hoop ik jullie te zien;))  Rock and Roll Lators Lils

 

10 maart

Lieve allemaal, Het mot nie gekke worre, maar zit zit op Twitter én FB. Je kan me vinden onder Lils Mackintosh;) Vandaag vergaderd en de puzzel is bijna gelegd. Volgende week ga ik naar Henk Meutgeert om wat liedjes uit te zoeken, lekker! Verder weinig te melden. Rock and Roll Lators Lils

25 februari

Lieve allemaal, morgen is de masterclass met Clous van Mechelen op het klavier enne o o o o o wat heb ik daar een zin in.

Verder heeft the DSC Band mij 10x geboekt en gaan we augustus naar Berlijn, So cool, ben ik nooit geweest, dus werd tijd.

Duzz Rock and Roll Lators druk;) Rock and Roll Lators Lils

21 februari

Lieve allemaal, het was lekker druk afgelopen week. Vorige week donderdag om 17 uur bij Max en Gisteren bij "Raymann is laat" Was beiden erg leuk! Ondertussen is het ook definitief dat ik 2-2-2012 met JOC de live cd  ivm mijn 40 jarige jubileum ga opnemen in het BIMHUIS.

Daar ben ik zo super blij mee! We zijn nog wat zakelijke dingen aan het afhandelen, maar de datum staat vast.

v.a 5 mnd voor af kan je kaarten bestellen en ik hoop dat jullie dat massaal gaan doen;))  Rock and Roll Lators Lils

Morgen Elsas met Nick en Clous. Woensdag Japans eten met Chis ut Haarlem en nog wat leuke mensen;) Maar eersts op les bij Tom.

En dan.......zaterdag de masterclass! OOOOOOOh wat heb ik daar een zin in! Fijne stemmen, fijne mensen:

Ellen, Derek,Marjo,Isabella en Wietske gaan de masterclass doen, met Clous aan het klavier;)

Dus mag de rest van Nederland (gratis) komen kijken en luisteren in de keuken van deze kok! Rock and Roll Lators xxLils

11 januari

Lieve allemaal, Mijn opa Max Woiski sr zou vandaag 100 jaar geworden zijn. Niet dat ik dat wist of enige interesse in had,

maar Marcel Visser en ik presenteerde de box die Marcel uitbracht over mijn vader Max Woiski jr en Max Woiski sr bij Max tv.

Mocht je het gemist hebben, kan je nog even kijken bij programma gemist Ned. 2 17.35 uur en het zit aan het begin.

Maar goed, daarom weet ik dat mijn opa 100 zou zijn geworden. Het is een prachtige box geworden en zelfs ik kom er een halve seconde in voor;))

Vandaag de mensen gesproken waar ik de cd mee ga opnemen en het schiet maar niet op om de datum vast te leggen.

Na wat telefoontjes van mijn kant, komt er schot in de zaal.. eh.. zaak;)

Ik hou jullie op de hoogte! Lees ook vooral mijn face book! Rock and Roll Lators xx Lils

 

Goeie morgen Nederland,

vandaag 2 februari 2011zou ik op de kop af 39 jaar op uw podia staan,  maar moet niet spelen.

Dus sta ik morgen 39 jaar op uw podia. Volgend jaar geef ik een feessie;))

31 januari

Lieve allemaal, het was een goed 1 maand van het jaar en kijk uit naar het vervolg;)) 26 febr. geef ik weer een masterclass en wel in MuzyQ.

Door Tom Kwakernaat kwam ik daar eigenlijk terecht en daar ben ik blij om. Ruimte, ookvoor parkeren, publiek gratis toegang, hapje en snapje?

Ha ha en na de sessie van Tom gisteren, ben ik om. Ik ben best lastig met een plek kiezen, of dat ik mij er op mijn gemak kan voelen,

anders kan ik niet goed les geven, want dan ben ik niet op mijn gemak;(( Mijn agenda loopt lekker voller, deze week spelen in Otter en Zwolle.

Zie mijn agenda! Rock and Roll Lators xx Lils

30 januari

Lieve allemaal, Gisteren in Assen gespeeld met Ronald van Driel, Clous van Mechelen en Klaas van Donkersgoed. Clous heeft op en neer gereden,

duzzz is hij nogmaals mijn held;))Was heel cool bij Mano, jammer voor hem eindigde het in een knok partij voor zijn deur.

Daar zit je echt niet op te wachten,  maar de politie had het gauw weer onderdruk.

Vandaag bij Tom Kwakernaat zijn 1ste sessie in MuzyQ (Polderweg Amsterdam) geweest. Was erg gezellie en 27 febr ga ik weer als ik niet moet spelen.

(laatste zondag van de maand) Ruud kwam in Assen opeens Whispers binnen lopen. Hij had vlakbij net gespeeld , dus kwam gezellie langs en na aandringen speelde hij ook even mee;)) Woensdag 2 februari sta ik 39 jaar on stage. Volgend jaar 2-2-2012 40 jaar.... wat een tiet zeg!!! Rock and Roll Lators xx Lils

19 jan.

Lieve allemaal, Binnenkort ga ik weer een masterclass geven. De vraag is alleen waar? Ik heb verschillende mogelijkheden en als ik eerlijk ben,

mis ik Het Parool Theater. De plek waar ik het langst masterclasses gaf. Dat is echt mijn plek, mijn Frits achter de bar, mijn Clous achter het klavier,

mijn leerlingen, mijn sfeer, van huiselijke knusheid, mijn stukje de volgende dag in de krant. Het Parool Theater, ik hou van die plek!

2 masterclasses heb ik nu gegeven in de Badcuyp. Ook een mooie plek, maar voel me ongemakkelijk en kan mijn draai niet vinden.

Dan nog de mogelijkheid bij een nieuwe plek MuziQ. Of daar een zaal huren of in het café theater. Veel beslissingen moeten worden genomen.

Daarom begon ik met Corrie bellen. Prettig gesprek en we praten morgen weer verder. Ondertussen hebben Clous en Tom BLUE BANANA'S opgezet,

FELIX MERITIS concertzaal AMSTERDAM gehuurd en gaan daar 3 concerten geven. Clous, Tom, Maarten en ik bijten 5 APRIL de spits af..

Voor de pauze speelt de geweldige Anke Angel en na de pauze wij. Ik kijk ongelofelijk veel uit naar 5 april. Maar a.s zaterdag eerst;) Jury zijn in de talenten jacht te Haarlem. Zie ik jullie daar? Shit, waarom krijg ik die letters nou niet gewoon? zucht Rock and Roll Lators xx Lils

11-1-11

Lieve allemaal, mooie datum hé! 11-1-11

Vandaag had ik vergadering bij mij thuis met Aalt Jouk en Fritz.

Alle neuzen staan de zelfde kant op en half februari weet ik welke datum én definitief waar.

Erg spanned allemaal. Rock & Roll Lators xLils

5 januari

Lieve allemaal, ben helemaal de weg kwijt qua liedjes. Wat een toestand! Vandaag bij Clous geweest en die heeft me weer wat verder geholpen.

Althans... dat lijkt zo, maar hoe is het morgen? Maandag komen Fritz en Aalt Jouk lunchen, kunnen we alles door spreken, want ik moet nu keuzes maken. Eigenlijk heb ik al een concept, maar is dat concept geschikt voor deze plaat? Dat ben ik me het meeste aan het afvragen. Het is een eenzaam gevoel;((

Zaterdag in Wageningen spelen. Ben gast bij Clous;)) Behalve in mijn hoofd, alles rustig duzz. Rock and Roll lators xxLils

4 januari 2011

Lieve allemaal, Hé hé, we hebben het gehaald, het nieuwe jaar! Wat een vreselijk jaar was 2010, maar ik kijk niet meer om;)

Ondertussen ben ik druk bezig het juiste concept te bedenken voor de cd met het Jazz Orchestra van het Concertgebouw Amsterdam.

Ed van Kester en ik hebben na een rommelig jaar afscheid genomen van elkaar en ieder is weer zijn eigen weg gegaan.

Mijn verliefdheid op Brian (zie boven) wordt met de dag alleen maar groter;)) Wat een heerlijk knulletje. Ja ja ja ik weet dat ik als een oma klink,

maar ik ben ook een oma;)) ha ha Verder probeer in mijn agenda weer wat te vullen. Clous heeft nog wat hete hangijzers in het vuur liggen

en dat is heel spannend! Tevens heb ik net een battle tussen v. Mechelen, Dulfer en Groeneveld bij Rooie Kees geregeld. (18 maart)

want het is het jaar dat Clous 50 jaar blaast, wauw, lang hé! En... hij doet het nóg zo lekker;)) Verder kunnen jullie mij ook volgen op Face Book;)

Ja ja zelfs ik word een beetje modern. Verder nog weinig te melden. Rock and Roll lators xx Lils

 

7 december

Lieve allemaal, vandaag on 16 uur ging de telefoon "Lils kan je even zingen om 18 uur? In A'dam tot 20.30 uur. het was Harald. Een pianist die ik via Ludo en Friso heb leren kennen. Speelt te gek piano, maar begeleiden ging altijd alle kanten uit zodat ik niet meer wist welk liedje we aan het doen waren.

Zo speel ik altijd zei Harald. Yep, maar nu ben je aan het begeleiden en je moet je bijstellen. Het optreden was in een hoger koks school en wij gingen dan dineren en spelen. bedenkelijk kijkend ging Harald door met eten. Oh als ik maar op niemand zijn ziel heb getrapt!! Maar nee hoor, tijdens het spelen had hij er over na gedacht en begeleide mij te gek. Dus vandaag zag ik het wel zitten om even 2 uurtjes te spelen en heerlijk te dineren. het gezelschap was gemêleerd, zeer gezellig en toegankelijk om mee te zingen. Harald geeft ook wiskunde les en had in de snelheid met de trein en een zware versterker het blad muziek vergeten mee te nemen. Duzzz... alles ging uit de losse pols en als ik het niet meer wist, vulden het publiek me aan.Heel erg leuk in elkaar gedraaid door het gezelschap, met als aanvoerder de vader van Harald. Mijn tafel heer, een prachtige grijsaard vertelde mij dat een vriend alle cd van mij in zijn auto had. terwijl mijn tafel heer heb trots mailde:"weet je wie mijn tafel dame is?"Er van uit gaande dat hij wel zou scoren;) moest hij met verbazing aan horen dat zijn zelfs al mijn cd's had. Dat is een echte fan! Een mooi verhaal;)) makes me happy;) Rock and Roll Lators Lils

3 december

Lieve allemaal, tja ik schrijf wel erg weinig in mijn dagboek, terwijl Jair zo veel moeite heeft gedaan om mijn pc weer in orde te maken. Rede?

Ik zit te veel op face book. Terwijl ik eerlijkheidshalve moet bekennen dat ik FB ook een beetje eng vind. Ik snap veel dingen niet, ben regelmatig het schrijven kwijt wat ik net verstuurd heb.. wat een toestand. Ook weet ik nauwelijks wie en wanneer iemand het nu wel of niet kan lezen.. en dát vind ik eng. Maandag mag ik weer aan het infuus voor mijn reuma en moet de hele dag in het ziekenhuis liggen. Gelukkig gaat Mike me halen en brengen,

want ik mag niet alleen naar huis of zelf rijden.  Dus ik bof maar met een vriend als Mike;))

Ondertussen breek ik mijn hoofd over nieuwe liedjes.

Ik zoek liedjes die niet iedereen zingt, dus ik hoop dat de liedjes mij gauw vinden;)

Morgen voor René zingen bij de begrafenis van zijn moeder en het is Blue skies geworden. René gaat zelf ook zingen en dat vind ik mega stoer van hem.

Omdat het in Schage is, ga ik meteen door naar Brian, kan ik lekker met hem spelen en mijn gedachte verzetten. Gisteren schoen krabbers gekocht, of hoe dat ook heet, maar kan je onder je schoenen zetten en niet uitglijden. Ik loop al weer 3 weken zonder stok en wil dat graag zo houden;)) Op het moment komt de sneeuw met bakken uit de lucht, mooi maar morgen moet in rijden en dat vind ik dan eng. Eigenlijk belachelijk, want vorig jaar hebben we met z'n allen een slip cursus gedaan en dat komt juist goed van pas. Het valt me op dat de ene te voorzichtig rijdt en de ander te roekeloos en daarom vind ik het eng. Mijn Manhattan (Osdorpplein) zien er prachtig uit met al zijn versieringen, daar geniet ik van;)) Oké jullie zijn weer op de hoogten en als je wat beelden wilt zien van de wedstrijd masterclass, moet je even op mijn face book kijken. De vader van Lisette heeft natuurlijk voornamelijk Liesje gefilmd,

maar je krijgt wel een beeld. Zelf vindt ik het jammer dat er niet het echte les geven opstaat, maar beter iets dan niets;)) Rock&Roll Lators x Lils

28 november

Lieve allemaal, Vandaag speelde ik onverwachts in het College Hotel met Cris Monen. Was van ouds leuk, maar hij mag iets meer lachen;)) René v. Beeck zijn moeder is gisteren nacht overleden en ik heb erg met hem te doen. Hij houdt zich sterk, maar tja..je moeder...de laatste paar dagen hebben we veel aan de telefoon gezeten, terwijl hij bij zijn moeder was. Heftig, maar gelukkig is een lang ziekte bed haar bespaard gebleven. Zo kwam het dat Cris en ik opeens samen speelden. René Laanen heeft weer een foto bewerkt en deze x van Sascha en mij. Kijk even op Fb erg geestig;)) Morgen komt Klaas Koopman om Alberto de Hond en hopelijk Clous van Mechelen en mij te interviewen ivm 12 dec Lils en Ritmo Natural in Langs de Lijn.

Ik ga nu lui op de bank Peter R kijken en een leuke foto van Cris en mij, kan je op deze site of FB bekijken.  Rock&Roll Lators. xxlils

24 november

Lieve allemaal, vandaag ben ik naar Hilversum geweest om het collectors item boek "50 jaar Edison"op te halen. 1960-2010 De geschiedenis van de muziekprijs van Nederland. Ik heb mijn Edison in 2000 gekregen, dus was ook uitgenodigd. Je hebt wel een loepje nodig om mijn naam te lezen, maar te gek om er in te staan. Heel leuk ontvangst en gearmd met Harry Slinger, ging ik de zaal in. Erg gelachen met Harry, Laura Fygi, Rita en Sascha;)

Botste Thé Lau tegen de borst, nog steeds een lekker ding! Heel lang geleden hebben we de lift eens tussen de 1e en de 2e stop gezet om te zoenen..ha ha. Verder nog meer leuke mensen gezien en gesproken. Enne de 3 J's traden op met z'n 2en en oh my god die zanger Jan zong voor Rita Summertime, ik zeg alleen maar WAUW!!!! Wat zingt die man te gek en hoe hij schakelt naar zijn kopstem!!! Een cadeautje om te horen... Van de week bij de rikketik arts geweest, alles goed, alleen even tzt een nieuwe hart klepje. WAT? pas later realiseerde ik me wat dat inhoud...zucht..maar eerst liedjes uitzoeken en vrijdag naar Henk Meutgeert om liedjes te beluisteren enz Heel erg zin in en maandag is al de 2e afspraak samen met Juan, lekker want ik heb echt lang de tijd nodig om een liedje te beleven. Het is tenslotte niet voor niks dat ik jullie laat huilen of lachen als ik dat wil...als ik zing ha ha. Waar ik het meest naar uitkijk is Mr. Paganini. Dat ben ik eigenlijk al 10 jaar aan het leren, maar krijg die scatt niet goed. Ondertussen is vorige week de cd van Raisa Groep uitgekomen. Ik zing 2 liedjes als gast mee. I'll remember April & Comes love. Die zing ik altijd in vette swing, maar Bart vroeg mij het slow te doen. Met steel gitar. Ja, mooi geworden! Ik zal het even op mijn site zetten. Aan het einde van I'll remember April, scatt ik dus. Voor het eerst dat scatten van mij is opgenomen en niet geheel onverdienstelijk;) In ieder geval begin ik er in te geloven dat ik het kan. Trouwens zo niet, neem ik het ook niet op.. Ik heb steeds bonje met de zelfde persoon. Heel vermoeiend en zit van de stress helemaal onder de psorisis en smeer me rot. (door mij "jasses" genoemd) Verder ben ik goed gemutst. Rock & Roll Lators xxLils

8 november

Lieve allemaal, blij blij, blij ik ga voor mijn 40 jarige jubileum (2012) een "live"cd maken met Jazz Orchestra of the Concertgebouw!!!

De komende tijd zullen we het plan ontvouwen, liedjes uitzoeken samen met Henk en Juan. Ik kan niet wachten;)))

Natuurlijk kan je tzt bij het concert zijn en als ik daar meer over weet zal ik het op deze site vermelden....Rock and Roll Lators xxlils

5 oktober

Lieve allemaal, ik begin FB een beetje door te krijgen;)) Het werd tijd.. Vandaag is mijn hart gecontroleerd en alles is rustig. Lekker, eindelijk eens goed nieuws. Bijna de hele week zonder kruk gelopen en als het warm weer is heb ik echt minder last. Duzz op naar Spanje;)) 

a.s zondag met Clous en Harm in Ripassa spelen en maandag een belangrijke bespreking, waar ik natuurlijk nog niks over kwijt wil.

Ik schreef vandaag op FB o.a: De meest gestelde vraag aan mij 2010 is: Lils, ben jij soms de dochter van Max Woiski?

Mijn antwoordt: Nee... ik  ben altijd de dochter van Max Woiski... moet je die gezichten zien... ha ha of..

neus aan neus met mij gaan staan..dat vind ik dus echt te dichtbij en dan heel fel zeggen:"HUH?, Je bent helemaal geen negerin!!!!!

Nou eh, wat zal ik zeggen.. sorry?  Als je niet weet wat je moet zeggen, zeg dan niks...want dit is zo suf.

Van de week een sjoelbak, backgammon en Jenga gekocht. Mijn fam en ik gaan 2e kerst bij Brian spelletjes doen. Normaal zie ik op het laatste moment wel, maar  Angelika wil het een beetje weten duzz, dat soort dingen. Ik denk dat ik dit jaar geen masterclass meer ga geven en dan in februari of zo.

Ik merk dat ik toch tijdens het les geven een beetje van de leg ben, omdat ik het Parool Theater mis. Clous vindt het heerlijk in de Badcuyp en dat is het ook, maar ik ben een oude bes aan het worden en kan moeilijk verkassen. (huh? Clous is ouder dan ik!!! ha ha)

Zo blijk ik stiekum een verhuizing op een laag pitje te zetten... Ik kijk wel, maar zit er niet meer boven op.

Elke keer als ik een huis had gekeken en ik weer thuis kwam, dacht ik:"ja, dag ik ga hier niet weg"

Maar  nu loop ik weer beter en ik hoop dat dat zo blijft. Alleen alles is betrekkelijk...blijkt en ik geniet nu dat het even goed gaat;))

Rock and Rollators xxLils

28 oktober

Lieve allemaal, wat een toestand vorige week;(( Mijn Remicade infuus had het op mijn leven voorzien;(( Een zware allergische reactie zorgde voor veel ophef en ik heb me 2 dagen daarna behoorlijk klote gevoeld. Op het moment zit ik in een soort niemandsland. Wachtend op belangrijke besprekingen die gaan plaats vinden in november. Mijn masterclass 23 oktober was erg goed gelukt;)) De kandidaten hebben alles gegeven en than some;)) Vooral op het einde toen we samen een blues gingen zingen, werden alle zenuwen er uitgegilt.. ha ha en dan toen pas kwam alle stress er uit, maar op een erg goeie manier! Maandag j.l had Brian oma dag op school, dus mocht ik komen koffie drinken. Heerlijk dat kleine grut, net een levende tekenfilm ha ha. Dit weekend gaan vrienden van mij trouwen en ga ik met weer andere vrienden van hun, het muzikaal opleuken, heb ik erg veel zin in! Eergisteren bij mijn moeder gegeten, ik zou maar 2 uurtjes blijven, omdat we allebei gauw moe worden, maar 5 uur later waren we nog niet uitgekletst en reed ik met een dikke terveden buik naar huis. Mams had weer heerlijk gekookt;)) Volgende week weer aardig wat ziekenhuis bezoekjes en speel ik 7 nov. in Utrecht. Nee, ik speel weinig op het moment, maar dat komt me ook wel even goed uit, kan ik een beetje bij komen van het één en ander;)) Lezen jullie mij wel op Face book? En lees ook even in mijn gastenboek, kan je de reactie's lezen van de cursisten van de masterclass;)) Rock and Roll Lators xxlils

19 okbober

Lieve allemaal, Het was druk gisteren. Medicijn bespreking, foto shoot en spelen in R.O.C. Vandaag dokters dingen en Lisette kwam even langs en dat was gezellig. Morgen drukke en spannende dag. Vaatlab, Chirurg Dr. van der Laar en 6 uur aan eenfuus an Remicade, voor mijn reuma.

Dat krijg ik iedere 6 weken, maar de laatste 2x kon ik 2 dagen bijna niet lopen of maar een kopje oppakken. Overal pijn alsof ze gif in mijn aderen gespoten hadden. Dus gaan ze het langzamer in druppelen. Misschien ga ik die uren muziekjes luisteren. Ik sta op de drempel van vele dingen, die voor bereiding nodig hebben. Maar eerst me door morgen heen worstelen, uitrusten en zaterdag de masterclass!!!! Heerlijk ik kan niet wachten. Ondanks het reeds 23.30 uur is, staan er vier gehaktballen lekker te pruttelen. Als ik morgen thuis kom, staan lekkere dinge klaar en hoef ik het alleen maar op te warmen.

Een vriendin wilde komen koken, maar even niet, ik wil gewoon liggen en grommen als ik daar zin in heb en dat doe je niet als iemand om je heen loopt;))

Rock and Roll Lators xxLils  p.s ik heb de fel begeerde flat niet gekregen, dus wacht er een ander leuk huis op mij;))..

17 oktober

Lieve allemaal, Ik voel me heerlijk. Vandaag niet spelen, dus had een familie dag ingelast;) Jair, Jennifer,Sergio,Angelika, Brian én ik gingen bowlen bij Knijn.

Ik kan iets beter tegen mijn verlies, dan mijn zonen Jair (36jr.) en Sergio (34jr.) Daar kan je alles over lezen op Facebook, dus was het weer een feest van uitdagen én scoren! Nee, niet dat ik gewonnen heb, Jair natuurlijk of gelijk met Sergio.... Het gaat meer om het competitie gedeelte;))))

Daarna heerlijk op een terrasje gezeten, gegeten,wat gedronken en ieder weer zijn eigen weg gaan. De zon scheen en het was een heerlijke dag.

Morgen hysterisch druk! Eerst besprekening met mijn arts over mijn tenen aan mijn linker voet, gaat niet zo als het moet + Medicijnen bespreking.

Daarna rennen naar foto shoot met  "Raisa swing collective"Ik was vorig jaar gast op hun cd en nu komt tie uit. Foto's voor het hoesje;))

Daarna rennen naar ROC Hotelschool, waar ik met Harald ga eten en spelen.  In mijn agenda staat:"Lils zingt met volle mond met Harald!" ha ha.

Trouwens jij kan ook heel goedkoop komen eten;)) Duzz morgen genoeg te doen! Rock and Roll Lators xx Lils

15 oktober

Lieve allemaal, Heb gisteren én vandaag naar een flat gekeken. Gisteren ging Mike mee, samen zie je meer. In de flat van gisteren was ik eerder wezen kijken, maar probeerde het nu weer, want de ruimte en de buurt zijn oké. 15 hoog maakt het anders... kan ik daar wel aan wennen?

Je bent zo afgesloten van het aadse.. eh of zo iets;)) Maar het was echt een bejaardenhuis gevoel en het môt niet gekker worden!!!!

Na bezichtiging zijn Mike en ik meteen door gereden naar Hestiastaat. Alleen al voor de voordeur, wil ik daar al wonen! Doch ik ben 12ste in de rij en nu 11ste. Heerlijke grote ruimte met open keuken. Maar goed, hoe positief ik ook denk, denk niet dat ik het krijg. Het geeft wel moed om te weten dat er nog leuke huizen te krijgen zijn. Ook merk ik dat ik verwend ben met het uitzicht wat ik nu heb.

Eigenlijk vind ik het eng dat je zo bij elkaar naar binnen kan kijken. Het blijft her gewennen. Hebben jullie me al op Facebook ontdekt?

Rock and Roll Lators xxlils

14 oktober

Lieve allemaal, Zoals je hier onder kunt lezen is mijn oudste zoon Jair een grappemaker;)) Zoals jullie zien heeft hij het weer voor elkaar gekregen mijn nieuwe pc over te zetten . Ik zou ook niet weten wie het anders zou moeten doen,..Duzz dankbaar, dankbaar, dankbaar!!!Conjo is, dat niet alle dingen werken op mijn site. Masterclass bijvoorbeeld. Maar daar kan Jair weer niks aan doen en komt het door.. hou op schei uit, wat ingewikkeld allemaal die pc;(( Vandaag met Mike naar 2 flatjes wezen kijken. De 1e echt niet, kan ik meteen in een bejaardenhuis gaan liggen. de 2e waar ik morgen officiël ga kijken: JAAAAAAAAAAAAAA, wil ik! (wouterriaans) maar echt wil ik erg graag, maar ben 12e op de lijst...zucht....je hoordt morgen meer. Rock and Roll Lators xx Lils

12 oktober Lieve moeder, sorry dat ik zo´n slechte zoon ben geweest en daardoor al jouw dagboek fans daaaagen lang zonder "Mac diary updates" heb laten zitten. Alles werkt nu weer prima, en je kan ze weer op een dagelijkse dosis gebeurtenissen uit jouw leven trakteren. Kus, één van je zoons.

9 oktober Lieve allemaal, Het beste idee van Nederland gaat gearmd met een soort asmatische hond op de achtergrond. Blijkt één van de presentatoren te zijn die het werkelijk niet droog kan houden, erg geestig! De ideeën worden steeds gekker... Tegenwoordig zit ik op Facebook, maar door dat ik een nieuwe pc heb, doet toe het even niet. Ik krijg geen mail meer binnen en dat valt op, want v.a. ik me aangemeld heb (3 dagen) heb ik al 115 vrienden. Wauw, wist niet dat ik vrienden had ha ha. Morgen lekker spelen in The Harbour Club in Rotjeknor, zin an! Met René van Beeck en Clousje.

Brian heeft weer iets nieuws... hij roept met: joe hoeoeoe Ven!! De buurjongen Sven...ha ha wat een lekker ding! Ik stuur hem regelmatig een kaartje,

dat vind hij geweldig. Heerlijk als je iemands heldin bent;))) Het is wel even opletten geblazen met de post, want sinds een week gooit hij de post,

door de zelfde gleuf weer terug.. ha ha Rock and Roll Lators. xxlils

7 oktober 2010

Lieve allemaal, wat een schrik! Antonie kon het leven niet meer aan, geen licht meer zien aan het einde van de tunnel en ik heb alle begrip voor hem. Het is niet eerlijk t.o zijn gezin of familie, maar ik ken het gevoel op het randje te staan en hulp is moeilijk te krijgen. Vooral als je bekend bent. Rust maar lekker uit lieve mooie blond dood....

Vanavond heb ik mijn dagboek opgeruimd. Later zal ik een link maken dat je per jaar mijn dagboek kunt lezen.

Nu kan je heel 2010 lezen. Ik heb een nieuwe pc en die vond het lastig op te vreten en 6 jaar dagboek is veel;))) Rock and Roll Lators xxLils

4 oktober

Lieve allemaal, zo, ik heb lang niet geschreven. Ben veel onderweg, leuke dingen doen. Lekker spelen met iedereen en alles;)) Eergisteren was René Rooimans op hammond mét voetbas gast en dat was erg leuk. Hij had 2 lesly's staan en dat maakte indruk en klonk, mede daar door erg goed. Gisteren met The Gang in Haarzuilens gespeeld, wat een feest! Vooral het spelen met Clous, doet me goed. Eindelijk zit ik op facebook, maar snap er natuurlijk geen bal van. ik probeer het op te bouwen, dus hou me in de gaten. Maar deze site zal altijd mijn bassis zijn!! 8 november eeb belangrijke vergadering inzake een cd met....? Dát vertel ik pas, ná die vergadering, als het goed gaat. Het wordt in ieder geval een jubileum cd worden. Brian begint al echt een gesprek te voeren erg grappig:"woef, waf waf, tout. Nou je snapt het wel. Jair heeft een nieuwe pc voor me gekocht, wat een toestand als je hoort wat hij allemaal moet doen om het in orde te krijgen. Ben zo trots op hem als ik hem hoor vertellen en noteer hoeveel kennis hij daar van heeft. Maar begin er niet met mij over, na 3 min. kan ik al niet meer luisteren. Ik kien alle woorden (tegenwoordig steeds minder) maar kan ze niet combineren... zucht de generatie kloof is ingetrede.. Rock and Roll Lators xx Lils

15 september

Lieve allemaal, over 3 dagen is de wedstrijd masterclass! De cursisten zijn behoorlijk nerveus en goed voor bereid. Ik ben ook nerveus (Clous zeker weer niet;)) maar ik moet 8 mensen gaan beoordelen en dat wil je goed en eerlijk doen! Ik ga beoordelen op: performents, zangtechniek, timing en natuurlijk met (hoe ik echt mijn liedje voorbereid is) HOE VERTEL JE HET VERHAAL!!! Lekker bij mezelf blijven, zoals ik ook anderen adviseer. Het optreden met de band van mijn vader heeft verstrekkende vervolgen. Na de lust van Ritmo Natural vernomen te hebben voor een herhaling, ging ik kijken in welk optreden dat van mij kon. AHA 12 dec sta ik met Clous, Tom en Ben in Langs de Lijn. We spelen daar 3 sets, als we aan het einde van de set een liedje van mijn vader doen, is dat voor iedereen erg leuk! Voor ons, het publiek én natuurlijk voor Ritmo Natural : Appie de Hond, Evert Braumuller (met wie ik vroeger in The Smuggler's speelde) Ronald Langestraat (met wie ik ook samen met Evert in The Smuggler's speelde;)) en Steve Boston. Evert en Cora waren vandaag op de thee en Cora nam een tableau mee van 2 koeien. Daar haar zelf gebakken en geschilderd, wauw wat kan ze dat goed! Kijk maar even bij www.coraceramiek.com Binnenkort wordt er weer een cd + dvd van mijn vader uit gebracht en Ritmo Natural en ik zijn gevraagd om te spelen, omdat mijn vader, die 80 jaar is,het niet meer kan doen. Ik hou jullie op de hoogte hoe wat en wanneer. Wellicht zal er ook wat op de buis te zien zijn. Ook daarvan hou ik jullie op de hoogte. Yvonne mijn lieve buurvrouw is na 6 weken weer terug van vakantie en ligt vandaag al weer aan de chemo.. zucht en mijn moeder zag er met haar pruikje opeens 30 jaar jonger uit! Echt prachtig, zoals die pruikjes er tegenwoordig uitzien. Als je kaal wordt wil dat niet zeggen dat je je niet goed moet verzorgen. Jojo (mijn moeder) en Yvonne zijn daar een mooi voorbeeld van. R.E.S.P.E.C.T.... Van de week naar een scoot mobiel wezen kijken, Goed ding alleen kon ik het niet zelf in de kofferbak tillen, dus heb ik het maar niet gekocht. De eigenaresse was Hilde, ook een hele bijzondere vrouw. Zij had op de zelfde manier een hartinfarct gehad, zoals ik. Dan heb je wat met elkaar te bespreken;))) Rock and Roll Lators xxlils 

p.s ik snap niet waarom hier boven zich niet rose wil laten kleuren, maar ben te moe om het uit te zoeken, morgen maar weer. Huh nu weer wel rose... zucht ik zal die computers nooit begrijpen! HELP!!! Wie gaat me helpen, fatsoenlijk een filmpje op You Tube te zetten????

r

5 september Lieve allemaal, 1 september was de ode voor Steve Boston in het Bimhuis, waar waanzinnig veel muzikanten aanwezig waren en belangeloos voor en met hem speelden. Het beloofde een emotionele avond te worden én... dat was het! Mijn vader schitterde van afwezigheid, dus was het mooi dat ik hem mocht vertegenwoordigen. Bij de kleedkamers wachten wij allen Steve op en toen hij aan kwam lopen, viel het mij meteen op dat hij niks verandert was. Tja iets grijzer, maar dat waren we allemaal ha ha. De avond er voor belde ik Steve op om te zeggen dat mijn vader niet kwam, maar ik en waarom. Ook dat was een geweldig gesprek en zo ook de gehele volgende dag!

Weken geleden belde Alberto mij op of ik dat wilde doen en denkend aan één van mijn favo ooms, oom Steve wilde ik dat maar al te graag doen. Soms ontmoet je mensen of spreek je iemand, met wie je meteen een klik hebt en dat hebben Alberto en ik op hoog niveau;))) en ook na het feest, blijven we elkaar bellen. Vandaag was ik bij hem in tranen, omdat ik het erg vond dat mijn vader dit heeft moeten missen. Mijn vader is en zal nooit mijn vriend worden, maar dit had ik hem niet willen onthouden. Met zijn originele Ritmo Natural, mocht ik 3 hits zingen en Steve, speelde bongo alsof zijn leven er van af hing. je zag hem 50 jaar jonger worden en zo ook Alberto de Hond, Evert Braumuller en Ronald Langestraat. Wie mij ook erg emotioneerde was Jeroen de Rijke. Hij had vroeger les van Steve gehad en had een geweldig bandje in elkaar gedraaid in combi van zijn lessen van Steve 30 jaar geleden. Jeroen speelde dan live mee en toen je Steve's stem door de vet gevulde Bimhuis galmde, liep hij naar Steve toe en samen dansten ze op de swingende bongo klanken. Heel erg mooi moment was dat.

Ook wil ik mijn bewondering uitspreken voor Huub van het Bimhuis. Niks was te veel, allemaal heerlijk eten en drinken en een uitrijkaart.

Wat veel mensen niet door hebben is dat het ook voor Huub er emotioneel was, ook hij zag weer muzikanten, die hij heel lang niet had gezien en zijn reactie te zien, deed hem dat oprecht veel. Het ging die avond niet over gages, maar over musiceren, daar mogen de jonge cats een voorbeeld van nemen. Ik ga kijken of ik met Ritmo Natura eenmalig in Langs de Lijn kan staan. Morgen even Lou bellen.

Op deze site kan je bij pers een artikel lezen van de Volkskrant, die niet Steve Bosten als kop schreef, maar Steve Jones!!! Dat is erg!!! Maar verder schreven ze zijn naam goed, maar toch;((  Erg leuk was te vernemen dat de band mijn vader hebben gebeld en dat mijn vader daar erg van genoot. Mijn vader is tenslotte ook al 80 en een belangrijk spil in die tijd was met zijn nachtclub Tropicana. Nog steeds ben ik erg emotioneel over die avond en ben blij dat ik het zelf gehaald heb, want 1 en 2 september waren mijn geheimpjes dat ik vóór het optreden aan

de hartmonitor lag, omdat mijn hart op hol was geslagen. Erg dubbel allemaal. Overdag lig je in het ziekenhuis en 's avonds sta je on stage alsof er niks aan de hand is, bizar gewoon! Maar het loopt zo het loopt, zei iemand ooit en zo is het. Gisteren, op Brians 2e verjaardag ben ik maar heel even geweest om een garage te brengen en daarna ben ik ook helemaal ingestort en heb mijn optreden met Frits Kaatee moeten afzeggen. Vandaag veel geslapen, dus gaat het al weer.  Zaterdag speel ik in Almere en ben er van overtuigt dat ik dat ga halen. Ik heb nog zo veel te beleven. Voorlopig zijn jullie nog niet van mij af! Rock and Roll Lators xxLils

30 augustus Lieve allemaal, Gisteren spelen in Voorhout, in de stomende regen, maar wij stonden droog;) Rob melde zich zaterdag ziek, dus moest ik record snelheid een keyboard player en bassist zien te vinden en dat is heel moeilijk zaterdag avond en is pas zondag morgen 6.30 uur gelukt. En Jan Reynen en Harm Wijntjes maakte mij erg gelukkig op de valreep. We hebben dan ook heerlijk gespeeld, maar wat een stress;(( Geen goeie zaak voor mijn toch al lijdende hart. Jammer genoeg haalde ik de finale niet, samen met Wouter, want na 5 jaar weer samen spelen, zou te gek geweest zijn. Wel was het heel fijn elkaar te zien. Maar ik kon niet meer en door de kou, ging ik zelfs mét stok steeds slechter lopen. Natuurlijk treed ik niet op met stok, wat denk je wel niet, ikke ben het hoor;)) Ik heb ballen en liet ze, letterlijk en figuurlijk ;)) zien.

Woensdag wordt het een hele emotionele dag. Ik ga spelen met de band van mijn vader en zing een hit van mijn vader én van mijn opa.

Het feest is ter ere van Steve Boston die bongo speelt, hij wordt 75 jaar. Natuurlijk hebben ze mijn vader gevraagd, maar door zijn slechte gezondheid, kan hij niet komen, dus vertegenwoordig ik hem. Dat feit op zich is al heel was. De laatste weken heb ik een heel prettig telefoon contact met Alberto, uit zijn band en vele verhalen gaan op en neer. Mooie foto's van toen en gelukkig gaan ze de avond filmen. Tevens word er geluid opname gemaakt, waar wellicht een cd van wordt gemaakt. Toen ik klein was had ik een paar lievelings ooms waar onder Pim Jacobs en Steve Boston. Op Pim Jacobs was ik trouwens als heel jong meisje van 10 jaar of zo verliefd, dat was zo'n een schatje en Oom Steve was ook zo'n lekker hapje, nog steeds trouwens op zijn 75ste jaar;)) Zo heel langzaam begin ik de zenuwen te krijgen waar ik aan begonnen ben,

zo veel emoties en mijn verleden komt voorbij.

Hans Dulfer en Denise Janah en heel veel anderen spelen ook. Volgens mij is het uit verkocht.Vandaag met Ronald Langestraat gerepeteerd,

met piano. Steve zal door heel vele vet in het zonnetje gezet worden. Natuurlijk moet in vertellen waarom mijn vader er niet is en dat vind ik misschien wel het moeilijkste. Overdag zal ik in het ziekenhuis liggen en 's avonds in het Bim huis, hoe tegenstrijdig kan je wezen en weet je, ik vind het normaal en dat is ook net Rivella.. vreemd maar toch lekker;)) Woning dienst help mij nu een woning zoeken en vonden in Zwanenburg een heel aantrekkelijk huisje. Ik heb me even ingelezen en wat blijkt? Het is de meest belaste plek met vliegtuigen verkeer. Kan er iets normaal gaan??? Morgen rij ik er even langs, om te luisteren hoe erg het is. Maar ik vrees het ergste, want je mag niet weigeren wat je krijgt aangeboden... duzzz ik weet niet hoe het verder verloopt. Donderdag speel ik in Oisterwijk voor de sponsors en dat is fijn, zondag spelen in

Den Haag en daar mogen jullie weer massaal komen kijken en luisteren. Een hele drukke week dus. Let you know how it all was.

Rock and Roll Lators: Liefs Lils

24 augustus Lieve allemaal, wat een storm zeg! Ik hoorde dat de feest tent in Slootdorp bijna weg is gewaaid. (daar woont mijn kleinzoon Brian) Blij ben ik met het feit dat de datum van de wedstrijd masterclass eindelijk bekend is, het is 18 september geworden.

Ik hoop dat jullie allemaal komen, want de toegang is gratis en het is in de Badcuyp bij de Albert Cuyp markt. Welliswaar op een zaterdag,

maar gelukkig rijden er trams bijna voor de deur langs, duzzz. Deze keer is de masterclass niet in Het Parool Theater, want we konden geen datum vinden. Maar ik ben heel tevreden met De Badcuyp. a.s zondag speel ik in Voorhuid eh... Voorhout ha ha en we hopen natuurlijk dat het droog blijft. Tevens ga ik Wouter weer eens zien en daar heb ik ook zin in. Ondertussen heb ik mega problemen met mijn grote teen.

Zoals verwacht is het doden topje er af, maar het ziet er niet uit en ik loop nou met een grote in wit verbonden teen.

Ik kan geen dichte schoenen aan, dus teken er uit meligheid maar een smily op;)) je moet toch wat. Eigenlijk hoopte ik dat het al goed was en dat ik weer dichte schoenen aan kan, maar dat gaat nog weken duren en dan maar hopen dat het niet vriest in die tijd. Morgen voor controle naar de chirurg en o wee als hij mij weer houdt om te dotteren;((( Moet er niet aan denken. Zo nu ga ik lekker op de bank, ben moe en dat mag. Brian wordt 4 september al weer 2 jaar en oma heeft een garage voor hem gekocht. Rock and Roll Lators xx Lils

22 augustus Lieve allemaal, Kut zei Brian en we schrokken ons rot en barsten in lachen uit! Kut, kut, kut zei hij nogmaals, het bleek dat hij het koud had. Tja het woord kut en koud ligt dicht bij elkaar en alleen onze zieke brain assosieert het met iets anders;) Koud, verbeterde mijn zoon Sergio hem geduldig. (Ik herken in hem natuurlijk meteen mezelf) En toen werd het meer koud, dan kut. Ook zei hij shit.....shit, zeggen we dat dan zo vaak, of heeft hij dat van school op gepikt? Shit, zei hij wijzend naar een mug. Tja, als een mug op je neus gaat zitten, zeg je:"shit" en mept ém weg. Wat is mijn kleinzoon toch een heerlijk ding. Ik heb het echt fucking zwaar gehad, heb een mannen ziekte (je zou bijna aan jezelf gaan twijfelen) Vrouwen hebben hormonen en die beschermen je dat je vaten goed open blijven. Mannen hebben die hormonen niet, dus hun vaten gaan vaak dicht zitten. Ze poken het door, blazen er een ballonnetje in, op, zetten er dan een buisje in, waar je zwakke plekken zijn en hopelijk gaat het dan beter. Oh my God, ik dacht dat bevallen de pijnlijkste pijn was die je kunt dragen, maar dit is evenarend zo pijnlijk. Ik was in de blije omstandigheden dat ik wel 5 x gedotterd mocht worden in 1 week. Jippie! Nog een keer!...;))...:(( Gelukkig mocht ik na lang smeken, maandag naar huis. Je voelt je helemaal niks. Leerlingen hebben voor de deur gestaan omdat ik zo plotseling op genomen werd en die moest ik "What's Up" gaan uitleggen. Les geven, spelen en werken aan de theater show volgend jaar, sturen mij in de juiste directie.. Ondertussen ben ik rond met de wedstrujd masterclass, alleen de datums, daar moet ik nog een accoord voor krijgen. Het worden spannende tijden!

Rock and Roll Lators, ga slapen, morgen meer. xxLils

24 juli Lieve allemaal, lekkere vakantie gehad? Me to! Ik was 1 1/2 week op vakantie in het Boven IJ ziekenhuis in Amsterdam Noord.

Goeie bediening en uitstekende dokters. Redelijke keuken, lag er aan wie kookte en van de 3 koks was er maar één waar we naar uitkeken.

"We" zijn "The Golden Girls" een ele leuk viswief uit Volendam, een pose kunstenares die zich hier in Spanje waande, oma Bep van Mosveld en ik, die de hotelkamer deelden;)) Ik wilde jullie schrijven, hoe we, gehuild, geklaagd, gekibbeld en gelachen hebben en waarom, maar ben tot de conclusie gekomen, dat je er bij had moeten zijn. Toen ik na anderhalve week later op de terug weg naar huis de Coen tunnel door reed, bedacht ik me dat ik een gedotterd linker been en een hartinfarct, cold turky gestopt met roken en wat kilo's lichter,verder was.

Geweldig is dat ik weer zonder stok kan lopen!!! Nu ben ik thuis en krijg de trombose dienst op bezoek. Geweldig mensen, ze vertellen hoe het verder gaat verlopen en waar je allemaal rekening mee moet houden. Je schrikt je letterlijk kapot! Je neemt bloedverdunners, dus behoort tot een bepaalde groepering die ouderen genoemd wordt. HALLO!!!! Your talking about me!!!! Maar er is geen plaats voor een arro houding, je hebt geen keuze en gaat het angstig aan. Goed, ik ben weer terug van vakantie, net als jullie dus ga ik nu mij weer buigen over de masterclass wedstrijd, caurse I'm back!!!!!!! Rock and Roll Lators liefs Lils

4 juli 

Lieve allemaal, Gisteren speelden we op Pampus bij Muiden. Al een paar dagen zit ik te mekkeren over wat ik aan moet. Ben inderdaad aan het paarse glitter jurkje begonnen te naaien, maar kreeg het niet af. Dan maar mijn korte witte glitter jurk, die Gijs Dijkhuizen 2 weken geleden liefkozend "pakpapier" noemde. "Zit dat nou lekker Lils, dat pakpapier?" ha ha. Jair ging gezellig mee. Heerlijk verzekert dat ik dan ook niks hoef te dragen, behalve mijn stok. Al weken ben ik onrustig over dit eerste Jazz Festival tevens benefit voor kleding voor de vrijwilligers. Mooie gedachte, want er zijn heel veel vrijwilligers. Wij hadden Ger en Ger regelt alles! Samen met Jair was hij op zoek gegaan naar een plank waar Chris zijn drum op moest staan, nadat hij eerst uit de trouw grot een rood tapijt had gerukt. Blij kwamen ze met een giga plank aan, maar Chris was al klaar. Even vrolijk droegen Jair en Ger de plank weer weg. Wat een helden! Je moet je voorstellen je loopt in een grot met echte druip stenen! Gruis, waar je ook liep, viel van de muren en in no time waren mijn zwarte kleren, grijs. Het had ook totaal geen zin om mij om te kleden en hield mijn boodschappen kleding aan. Iets waar ik heel erg tegen ben, vraag maar aan mijn leerlingen! Maar deze keer kon het niet anders en klopte het. Trouwens er was geen plek om je om te kleden en met een stok loopt het ook niet echt lekker op die ongelijke vloer;)) Eerder was ik als de dood dat ik zou verdwalen!

Van te voren wist ik dat de locatie voor problemen zou zorgen. Bedenk een fort waar je jaren in kan verdwalen, zo veel gangen zijn er en in één van die gangen, zouden wij spelen. Er was niks , geen vloer, geen licht, (wel met heel veel snoeren aangelegd natuurlijk).

We zouden buiten spelen, maar het regende, jammer genoeg, dus moest er binnen een plek worden gevonden. Tevens moest het publiek ons dan ook weer vinden. Alleen al naar beneden gaan was een hysterisch spektakel. Rob had een kleiner Hammond geleend, maar kwam toch ook met een lesly box en die zijn groot. Eigenlijk dacht ik dat de overtocht met de boot het grootste struikel punt zou worden, Maar bij de jarige Gerrit (wat een lekker ding) ging alles relaxt duzzz bij ons ook. Zelfs toen we eindelijk ingepakt en wel op de boot zaten, we opeens er van af moesten, omdat een andere band eerst moest spelen. Met opgetrokken schouders, begaven de jongens zich in de regen naar Ome Ko.

Die was bom vol. Graaf Floris dan... Ik mocht mee, op en neer met de boot, want lopen was geen optie. Helemaal te gek!!! Uiteindelijk door Jair en Ger en Onno en nog een paar kanjers, werd een waanzinnig optreden mogelijk gemaakt. EN DOOR ONS ZELF NATUURLIJK!!! SWINGIN'IT OUT!! Het was bom vol  bij ons down in de grotten onvergetelijk. Waar vroeger de helden voor ons land vochten. De grot waar wij speelden was ooit de slaap zaal. 30 stapelbedden, met plankjes er tussen om hun schoen op te zetten. Als je daar bent, op Pampus, voel en ruik je nog die sfeer. Mede door Ger, die erg beeldend kon vertellen. Gerrit ging speciaal voor ons op en neer, om ons weg te brengen, omdat de Band zo sportief was, om op de heen weg, uit te stappen. We zullen het er nog lang over hebben. Rock and Rollators xx Lils

30 juni

Lieve allemaal, Oh wat is het heerlijk warm! Wij Nederlanders zijn echte zeurpieten! "Warm hé!""Koud hé!" tjonge jonge..

Zaterdag spelen we op Pampus bij Muiden. Erg leuk en voor de voetbal liefhebber worden er ook schermen opgehangen.

Ik ben niet echt een voetbal liefhebber, maar wel met dit soort werdstrijden en zeker nu Nederland zo ver is gekomen. Meer zorgen maak ik me om mijn jurk. Welke jurk moet ik zaterdag aan? Natuurlijk heb ik genoeg, maar niet goed genoeg;)) Daar heb ik regelmatig last van.. ha ha Eigenlijk wilde ik een paars glitterjurkje maken, maar durf het niet te knippen. Of een fijne rode stof, waar ik een aardige flapper de flap jurk van kan maken. De stof ligt mij vragend aan te kijken, maar ik kan nog niet handelen. De tijd dringt en ik hoop dat ik me even goed kwaad kan maken...ha ha dan is het in 2 uurtjes af. Ondertussen loopt de masterclass voor de wedstrijd aardig vol. Ik geloof nog 3 mensen en dan ga ik de dagen indelen. Maar iedereen gaat eerst nog met vakantie, duzz heb alle tijd. Rock nad Roll Lators. xxlils

19 juni

Lieve allemaal, Vandaag heb ik veel geschreven aan mijn boek, maar gisteren en eergistern, had ik het zwaar, na de pijnpoli en de Remicade infuus. Mijn lichaam reageerd niet zo als we  hoopten en ophouden is geen optie, zo heb ik begrepen. De ene keer maakt me dat onrustig en de andere dag, leg ik me er volledig bij neer. Dus het is per dag bekijken of het gezellig gaat worden. Ook niet erg, kan ik tenminsten schrijven afwisselen met lekker gaan liggen. Die combi bevalt me wel, maar voor hoe lang? Vorige week zat ik aan het water op het terras, met mijn lap top. Doe ik trouwens nooit meer, vele waren me aan het afleggen, waar stopt ze het en welke auto loopt ze naar toe? Je voelt je gewoon niet veilig en verwacht elk moment een klap op je kop. Op het terras gebeurde iets heel grappigs:

Ik zit in de zon op een terras, op mijn laptop, aan mijn boek te schrijven, vraagt een man mij een vuurtje. Na de handeling, bedankt hij mij en glimlacht en zegt :” thanks lady and have fun, you little thing” Ik laat de opmerking 10 seconde op me inwerken en zeg tegen hem:

” wauw, that's a long time ago that somebody called me "a little thing”  zegt hij:I'm not talking about you, but about your mini laptop!”

ha ha. Onze lachen bulderen over het terras. Hij was trouwens ook behoorlijk stevig en haakte meteen in “ Nou je zou precies bij mijn figuur passen” Nou echt niet, verweer ik me kranig! Your realy big! Hij begon weer keihard te lachen. Ik lachte keihard met hem mee. 

Rock and Roll Lators xxlils

14 juni

Lieve allemaal, Wat een heerlijk kind is het toch, die Brian! Hier boven, heb ik een verse foto van hem gezet, die Angelika vandaag,

voor me heeft gemaakt. Kijk die levensgevaarlijke tandjes... ha ha. Je zou toch nooit denken dat hij een pik zwarte groot vader heeft!

Noch een beige oma;)) Het is een vrolijk en ietsje verwend mannetje. Maar dat mag want hij is (nog) enigst kind en dan is het hele wereld,

op die leeftijd helemaal voor jou alleen. Het is erg stil met spelen, maar langzaam komen er wat dingen binnen druppelen voor het na jaar.

Rob kwam vandaag een bakkie doen. Gezellig en veel verhalen gingen over en weer. Jammer dat we het niet hebben gehad, waar we het over wilden hebben. a.s vrijdag, zaterdag en zondag ben ik vrij, dat komt zelden voor, maar ben er erg blij mee, want ik moet echt aan mijn boek schrijven. Ik heb Berendina beloofd, dat ik 5 hoofdstukken zou inleveren, om een fel begeerde afspraak met een fijne uitgeverij te krijgen.

Het is allemaal nog zo in de kinderschoenen en je weet, ik schrijf pas dingen in mijn dagboek, als ze zeker zijn.

Niemand heeft iets aan "misschien" verhalen. Ik ga nu lekker Gooise vrouwen kijken. Doei xx Lils

11 juni

Lieve allemaal, Vandaag ben ik 55 jaar geworden, wauw... dat ik dat gehaald heb;)) De mensen om mij heen wisten wel dat ik het echt niet wilde vieren en de hele dag met Brian spelen, was al genoeg;)) Tevens was mijn schoondochter ook de hele dag om me heen aan het keuvelen en de kers op de appelmoes was mijn buurvrouw Yvonne. Ze had weer een mega goeie auto voor Brian gekocht. Later kwamen Sergio,

Jair en Jennifer. Het was bomvol in mijn piep klein huisje, maar gezellie. Lekker Chinees gegeten en elkaar geplaagd;)) Sergio had een dingetje voor mijn Laptop, geweldig, want nu kan ik mijn boek overschrijven naar mijn pc. Tevens zit mijn cadeau in de aankomende verhuizing.

Jair nam 39 prachtige witte rozen mee + 1 rode voor het nieuwe jaar. "Mam, eerst wilde we 55 rozen kopen, maar het zijn er zo veel geworden als je er uit ziet + 1 voor het nieuwe jaar" Wat een schattige gedachte!!! Ik heb een emmer met goud visjes en daar heb ik de prachtige bos

in gezet. Nee, geen echte goud visjes! Yvonne had een sjaal gekocht, die bij alle kleren past die ik draag erg lief! Verder heel veel prettige telefoontjes. kaarten en mail gekregen, erg leuk en zeer dank je wel allemaal! Morgen een lange zit naar Maastricht,

dus ik ga zo moe, maar heel tevreden, naar bed. xxlils

1 juni

Lieve allemaal, Weet je waar ik achter ben gekomen? Jan Peter Balkenende en ik hebben allebei op Uilenstede gewoond.

Hij op de 10e en ik op de 5e etage, grappig hé. Moest het even kwijt, maar het gaat natuurlijk nergens over ha ha;))

Afgelopen weekend was er 3 dagen braderie voor de deur en op het plein. De 2e dag, schraapte ik alle moed bij elkaar om een rondje te maken. het was mooi weer en hoe wel het lopen niet makkelijk gaat, dwing ik me zelf om toch te wandelen. Stel je voor dat ik trombose krijg,

ben ik nog verder van huis. De braderie was een ramp, meerdere malen mijn stok onder uit getrapt.

Oh, sorry, wist niet dat je echt mank loopt, werd er gezegd, terwijl de jonge (sorry,Turkse) jongens lachend weg liepen.

WAT???? Nee, ik loop voor de lol met een stok. Op een gegeven moment moest ik weer even stil staan en dat was toevallig voor een kraam waar ze hele mooie sjaaltjes verkochten. Ik kocht er 6, altijd goed om in de cadeau kast te hebben. Ja, ik heb een cadeau kast, voor onverwachte verjaardagen of anders. Leuk hé! Tevens ben ik iemand die in januari tegen een cadeau kan aan lopen voor jou, die in december jarig is;)) Thuis pak ik één sjaaltje blij uit. Huh? Wat is dat nou? Heb ik 6 boerka's gekocht ha ha. Mooi stofje, maar ik ga echt niet met een boerka lopen en die ook niet jou of wie dan ook voor zijn verjaardag geven. Gelukkig kon ik het ruilen. Jammer genoeg moest dat weer gepaard gaan met mij onder de voet lopen. Tjonge jonge, die Turken! hoor ik opeens naast me zeggen. Een jonge Turkse moeder probeerde zich met haar kinderwagen een baan door de menigtete breken, maar dat lukte haar niet. Iemand viel zelfs bijna op haar kindje in de wagen.

Je voelt je onzichtbaar..zucht. Maar ik ben super woman;)) dus met mijn stok, hield ik de mensen tegen, zo dat zij kon door lopen en ik ook.

De jonge Turkse moeder, keek me dankbaar aan en zei:"Turken hebben echt geen manieren op de markt" Nee, ik merk het, beaamde ik.

Morgen komt er een special over de killer van Gerrit Jan Hein. Ik woonde ooit, om de hoek, bij de killer, in Landsmeer en Ronald Jan Hein

is een dierbaar vriendje. Ongelofelijk hoe hij en zijn familie, de hele gebeurtenis een plek heeft gegeven en kunnen spreken over vergeving.

Dit was zo'n enge man, die zijn emotie wel erg makkelijk kan uit schakelen. Had nog een "goed" gesprek met Hein gehad, maar hem in die wandel, dood geschoten, zo bekend hij. Gelukkig is E dood. 1 á 2 jaar geleden, dood gereden door een gier wagen! Een stront wagen dus!

Hij verdiend niet beter! Hij, als moordenaar, én zijn vrouw hebben geld verdiend aan de dood van een ander. Walgelijk! Morgen wordt een gesloten dossier geopend, dus wil er alles van weten. (SBS6 20.30 uur) Ja, ik weet het, er staat weinig in de agenda, maar we zijn met van alles bezig, dus hou het in de gaten. Rock and Roll Lators xx Lils     p.s shit, over 10 dagen, 11 juni, wordt ik 55 jaar!

23 mei

Lieve allemaal, Een paar dagen geleden lig ik, 's avonds 22 uur op de bank te zappen. Ja ja, dat moet ook gebeuren;)) en de telefoon gaat. Hmm, wie zou er nou zo laat nog bellen? Het was Theo, die achter de bar van Het Parool Theater staat. WAAR BLIJF JE?? was zijn vraag.

Waar ik blijf? Er zit publiek te wachten voor de masterclass. Ik schrik me helemaal rot!! Zou ik vandaag een masterclass geven? Echt niet!

Want je hebt geen idee wat ik van te voren moet regelen, vóór dat ik een masterclass kán geven. Gelijk Clous gebeld, want zonder Clous zou ik zéker geen masterclass geven, je gaat gewoon twijfelen aan je zelf. Nee, Clous had ook niks in zijn agenda staan en was spelen die avond.

Duzz foutje in de regië, wat erg voor die mensen die gekomen zijn! Want het stond per ongeluk in de krant,

dat Clous en ik 18 mei een masterclass zouden geven. Excuus hier voor! Ik zal in augustus weer met de masterclass beginnen.

Morgen heb ik daar met Frits een vergadering over, dus hou mijn agenda op deze site in de gaten. Clous en Tineke zijn even in NY bij Dree.

Eer gisteren spelen in De Boekenkast in Capelle /d IJssel. Ben Schröder (drums) Ronald van Driel Hammond en Clousje op zijn tenor. Obi die ons boekte en altijd goed het geluid doet, had deze keer een drama dag. Er ging van alles stuk en tijdens zijn strijdt om het geheel weer aan de praat te krijgen, belde zijn vrouw dat ze wéér de zelfde enkel had gebroken! Het was duidelijk zijn dag niet. Hoop dat volgende week het zaakje wel weer werkt, want dan spelen we met deze combi in Boekmans in Dordrecht;))) Gisteren naar de verjaardag van Kevin en Bert en van Carla, Cris, Richard en Paul genoten;)) Maar zeker ook genoten van de heerlijke jeugd, die daar over de vloer komt. Wat een andere wereld;))

Mijn manager was vandaag, op zijn vrije dag, hard aan het werk voor Lils Mackintosh en gaf mij orders.

Als ik het niet snap, mij gewoon orders geven, roep ik steeds tegen hem en daar gaat Ed heel goed mee om. Hij zorgt dat ik van al zijn stappen op de hoogte ben en dat geeft rust en vertrouwen. Tevens dwingt hij mij over bepaalde zaken na te denken en beslissingen te nemen.

Natuurlijk gaat dat orders geven niet voor jullie op, maar alleen voor mijn kids, klein kids en manager! Dus waag het niet, om dat te doen;))

Ook vandaag, was mijn vriendin Diana jarig, dus weer heerlijk eten daar en cadeautje brengen. Maar ook vele leuke vrienden ontmoeten.

Want na 32 jaar vriendschap, raken sommige vrienden verweven. De schrijver Remmelt, Roné en Beertje waren er ook en op de valreep raakte ik niet uitgepraat over het boek wat aan het schrijven ben, wat 2012 uit moet komen, mét een cd. Ik wil graag dat de cd in het boek zit.

Heerlijk met mensen te praten die weten waar ík het over heb!;)) Door de reactie van Beer, heb ik nóg meer zin om aan het boek te schrijven! En kan ik eindelijk mijn laptopje gebruiken, want daar heb ik nog geen tijd voor gehad. Dinsdag naar de longarts.. Rock and Roll Lators xx Lils

16 mei

Lieve allemaal, Gisteren speelde ik in Breda met The Syncopators uit Australië. Ik voelde me van de week niet zo goed, dus Jair ging mij rijden. Heerlijk! En als van ouds;)) Want dat heeft hij in het verleden veel gedaan, zo ook mijn andere zoon Sergio. Vooral toen ze net hun rijbewijs hadden en kilometers wilde maken. Bij aankomst in de Keyzer, zag ik de gitarist lopen die ik van de foto herkende. En zo vond ik de rest van de band. Samen liedjes uitgekozen.Jair rende zich rot met kopieëren, het geluid en bonnen. De band liep pas echt warm voor mij, toen ik ging zingen.. NATUURLIJK!!! ha ha. En ik liep warm voor hun, wat een feest en er werd behoorlijk goed gespeeld. Natuurlijk waren zij dronken van bier en jetlag, of hoe je dat ook schrijft en werd ik aan het einde in mijn nek gebeten door de zanger/trompetist.. ha ha, nee, was echt gezellig.

Lekker uitgeslapen en het beton boren is eindelijk gestopt. Vandaag kwamen Sergio en Angelika én Brian de middag bij mij hangen. Errrrug gezellie!! Wat heeft Brian weer veel ontdekt. Soms komt hij voor me staan en doet een heel gesprek, zo van: ehgingngrtjhgjihgijwrgnnrgwn fnciolcnc, koe? ha ha ben zo benieuwd wat hij eigenlijk aan het vertellen is. Het zal in iedergeval over de koeien gaan die in huis staan. Nee, niet van die lullige kleintjes, maar 2 groten..ha ha Verder weinig te melden, dus Rock and Roll Lators maar weer. xxLils

12 mei

Lieve allemaal, Het was een emotionele dag bij radio vandaag. Het wordt morgen tussen 14-17 uur uitgezonden:

De frequentie van Radio Noord Holland voor Amsterdam e.o. is 88.9 FM, meer info op www.rtvnh.nl   De opdracht aan mij was, liedjes te zoeken, die belangrijk voor me zijn geweest en dan v.a mijn jeugd. Het werden: The Monkey's, Anita Kerr, José Feliciano, Margriet Eshuijs, Ella, Billie en ik zelf, met Comes Love, dat nog al vaak gedraaid schijnt te worden;)) Ik ben niet zo'n cd rommelaar, dus moet het hebben van belevenissen, waar dan weer een liedje aan verbonden zit. Ik had keurig een lijstje gemaakt, waar ik het over wilde hebben, maar alles liep anders toen ik de Anita Kerr Singers en José Feliciano hoorde, barsten ik in huilen uit. Shit, die had ik niet zien aankomen. Tevens zat Abel me nog al op mijn huid, wat mijn verhaal achter Loverman is. Abel mag dat, want we zijn op elkaar gesteld en we kennen elkaar al jaren via RTVNH. Maar sommige dingen wil je niet vertellen.... Voor ik het wist, sprak ik over de vierling waar ik 21 jaar, zwanger van was en ander verdriet. Zucht, dat zag ik helemaal niet aankomen. Daar door werd het toch een emo Lilseriaans gesprek. Ik had het liever anders ingevuld, maar jullie zullen smullen;))

ha ha, tja, het staat er toch al op. Na de radio, meteen naar mijn moeder in Hoofddorp gereden. Kanker krijgen we allemaal, zei Hans Dulfer ooit, dus ook mijn moeder, gelukkig een lichte vorm en een half jaar chemo, maar toch. Iedereen moet van mijn moeder afblijven en zéker de kanker. Gelukkig is JoJo, zo heet ze en lijkt nog steeds op Romy Schneider (Sissy) ondanks ze 71 jaar is;)) heel reëel en kunnen we er, zoals altijd, openlijk over praten en ingelezen. Ik bracht haar een, aan haar opgeschreven boek, van Hans Hamburg en van Schenck. Natuurlijk had ik er ook 1 voor mezelf gekocht. Het is tenslotte mij neuroloog;)) Dus over een week of zo, gaan we het boek bespreken. Heerlijk om met JoJo over boeken te bomen en ze hoort, net als de rest in de familie, zich zelf graag praten... ha ha, alleen heeft zij ook echt wat te vertellen ha ha. Alleen heb nu een goed excuus, ik heb abneu..ha ha ik môt lullen, om niet in slaap te vallen! ha ha (niet echt waar hoor!) Dus toen mijn zusje Paula belde toen ik er was, zei ze: "Oh, is Lils er, nou hang ik gauw op, voor dat ze in slaap valt" ha ha. Heb je de verse foto die ik vandaag van Saskia laroo en mij op deze site gezet heb? Ik snap niet waarom ze die foto niet in de krant hebben gezet, want de foto van mij, op mijn rug gezien, maar dan zie je wel het publiek en daar gaat het hun om natuurlijk, is minder fraai. Rock and Roll Lators xxlils

10 mei

Lieve allemaal, Het was een vol weekend. Ik keek het meeste uit naar het optreden zaterdag op het Amersfoortse Jazz Festival met Bas, Boudewijn en Erik, maar ook zingen en luisteren naar "The Dutch Jazz Diva's": Renske, Francien, Eline én Saskia Laroo. Van het samen zingen is niks gekomen, maar het optreden en zeker de toevoeging van Saskia was te gek! Vandaag hoorde ik van Alexander dat ze in de Amersfoortse krant een foto van mij hadden gezet! Cool! Ik krijg er een toegestuurd;))  Erg jammer van het weer, want na 6 uur op het O.L.V. plein rond gestrompeld te hebben, was ik bevroren en iedereen van de organisatie. Die hadden dat 4 dagen gedaan, petje af! Kregen nog een fijne goody bag mee. De foto met Oleta is niet gelukt, maar dat is het ergste niet. Ik hoor net dat HANS DIJKSTAL is overleden!!!!! Oh, wat jammer!

Hij reikte mij, mijn EDISON uit en ik hém later een cd. Het was een charismatische man!

Tevens waren Wouter en ik wel eens gast bij hem. Eigenlijk Wouter, maar ik mocht mee... ha ha.

Gisteren speelde ik met Clous in Liefferinks van Paul en Kirsten in Leusden. Wat een mooie en leuke tent!!! Echt een aanrader om heerlijk te eten. Daar kwam ik ook Loes weer tegen. Loes sprak me een keer aan, of ik het hoesje van mijn cd wilde tekenen en ze haalde het hoesje van mijn 1e cd (1994) uit haar tas. Oh wat lief, ja natuurlijk, Loes! Ze zat met gezellige vrienden te eten en vroegen zachtjes:" Ben jij de dochter van Max Woiski?" Ja, dat ben ik, fluisterde ik terug;)) a.s 13 mei wordt mijn vader 80 jaar, woont in Alkmaar en is slecht ter been.

Yep, reuma is erfelijk. Bijna iedere dag praten Ed en ik honderd uit, dat moet ook, want hij moet zo veel mogelijk van mij weten,

om mijn beter weg te kunnen zetten. Fijn is om te merken dat hij zich totaal niet uit het veld laat slaan door mijn vervelende lichaams omstandigheden en dat is nu erg belangrijk voor mij..Tevens heb ik nog steeds hoop dat de Remicade aanslaat. Paul van Liefferinks heeft het zelfde en bij hem sloeg het de 1e keer al gelijk aan, dus het is mogelijk. Vandaag het boek Slaap & Slaapstoornissen van Hans Hamburger en Schenck gekocht. Hamburger is mijn neuroloog, dus ben benieuwd, vooral omdat hij net heeft ontdekt dat ik abneu heb. Ook voor mijn moeder één gekocht, vervroegt verjaars cadeau;)) Mijn moeder en ik houden van dat soort boeken. Zo zijn we ook fan van Oliver Sacks.

Eén van de fijnste zinnen die over mij gezegd werd was: This is Lils Mackintosh "The best we can offer"

Het werd gezegd door Pa Beets, tegen de buitenlandse delegatie. Ik kreeg oprecht waterige ogen...oh oh oh koetsie, koetsie, koetsie.

Ha ha maar echt, Bert geeft niet gauw complimenten, dus uit zijn mond, was dat heel bijzonder. Rock and Roll Lators xxLils

7 mei

Lieve allemaal, ik was vandaag naar de Jazzdag in Amersfoort (3 dagen, vandaag 1e dag) Wat een happening!! ( ik zie het als een muziek net werk beurs)Alexander Beets was een paar jaar geleden diegene die het opzette en heeft vele aanhangers. Een geweldige netwerkdag en tevens heb ik mijn nieuwe manager en booker ED van KESTER voorgesteld en hij zat in de stand bij Sascha van Esdonk en René Laanen. Shit, vergeet ik een verse foto te maken. Ik ben er al dagen mee bezig, maar vandaag zou ik naar de masterclass van Oletta Adams gaan en met haar op de

foto.  De masterclass zou van 16 tot 17 uur zijn. Maar mijn lichaam zat al aan zijn tax en ik moest een stuk lopen, dus ben 16 uur vertrokken grrr grr klote lijf!!! Ed bleef tot de laatste snik op zijn klokje wijzen, om mij toch te laten gaan, maar ik ben naar huis gegaan. Morgen een belangrijk optreden, aldaar...duzzz, dat gaat voor, maar ook de wetenschap dat ik morgen ook die foto met Oletta kan maken. Velen mensen waren geschokt dat ik met een stok liep en anderen vroegen gewoon simpelweg: "Heb je?" en kon ik het uitleggen. Iedereen ziet dat ik het sterk draag, dus kreeg ik veel schouder klopjes. Heerlijk was het pa én ma Beets te zien!! Ik beloof ze al 10 jaar, dat ik in Groenlo kom logeren en kom nooit. We lachen er maar om, maar er komt een dag;)) Botste José Koning, Peter Beets, Hilde Slinger, Hugo en heel veel anderen tegen het lijf.

Petra Tool sprong er uit, want ze kwam met haar nieuwe boek uit. Ik sta daar dominant in (kijk bij nieuws op deze site) en kreeg het boek vandaag! PRACHTIG en zo goedkoop, maar 29 euro. Clous van Mechelen en René Laanen, maar ook Boris staan er in, met levensverhaal, door Petra geschreven! De schrijfpen van Petra, is echt fijn.. Toen ik naar mijn auto liep, die voor de deur een plekje had;)) zag ik Joop van Zijl. Oh, ik ben altijd zo dol op Joop van Zijl!!! En ik wist dat hij mij niet ging herkennen: mijn haar dracht: kuifje + 20 kilo er bij" hoe onherkenbaar kan je zijn, als je mij kent met lang pijpen krullen haar en slank... Ik liep op hem af en zei: "Hé Joop, je herkent me niet meer, maar ik ben Lils. Al hoe wel hij 10 jaar geleden getrouwd is met een hele leuke én mooie dame, hebben we lekker de armen om elkaar heen geslagen en staan zoenen. Nee, niet tongen!! ha ha. Vroeger, als hij het nieuws voor las, kon ik al weg dromen bij zijn stem, maar live horen is nog beter;)) Tevens heeft hij mij bij optredens vaak aangekondigd en hebben we samen in de coulisse staan babbelen. Ja, was fijn heb te zien en gaf hem gelijk 2 cd's mee. About Crazy en mijn cd met DSC band. De overig 65 jaar bestaat. Maar niet hun grote éénmalige optreden met mijn doen, maar o.a Laura Fygi en dat vinden wij allemaal heel jammer. Want ik tour ten slotte nog met The DSC Band...Toen ik thuis kwam, ging ik een flesje wodka halen. Op weg daar naar toe, bedacht ik me dat ik Dr. Hamburg gisteren heb beloofd, dat ik even niet zou drinken. Daar wil ik me graag aan houden, dus ging zonder wodka naar huis... ha ha gewonnen van de wodka! Ja ja, ik wil wel de baas blijven!

Gisteren had ik de uitslag van all onderzoeken die ik ondergaan heb de laatste maanden en de uitslag is:Abneu! Ik had alles verwacht, maar een slaapziekte???? Nee, dat had ik nooit gedacht. Volgende week heb ik met de KNO arts een afspraak en dat gaan we kijken wat we er aan gaan doen. Abneu  ha ha Oh, nou snap ik het!! daarom klets ik altijd zo veel!!! anders van ik in slaap ha ha ha,

Dus mócht je aan het woord komen;)) en tegen mij gaat praten en ik van in slaap, weet je waar het door komt. ha ha even mijn moeder bellen.

Leuk ik heb weer een nieuw excuus, om je in de rede te vallen ha ha. Nu ga ik buizen;)) Rock and Roll Lators xxLils

2 mei

Lieve allemaal, Het was goed vertoeven, donderdag j.l  in de Otter met Menno Veenendaal, Ronald van Driel en Clous van Mechelen.

Vandaag in Langs de Lijn met Clous en Kwakkenaat en Kajan, wat een feest! De oudjes waren in schok, toen ik met mijn stok binnen kwam.

Ja, shit hé, het 3e infuus heeft ook (nog) niet aangeslagen en het lopen is dan ook een drama. Ik mag me gelukkig met Clous prijzen, want ik kan hem keihard, hulp vragen en krijg het altijd. Daar zit ook een beetje het probleem, want ik stel hulp vragen, altijd uit, tot ik écht niet meer kan en dan is het te laat. 20 meter lopen is max, dan moet ik echt stil staal en voelt het als of en 10.000 messen in mijn onderbenen wordt gestoken. Het enigste wat help is zitten of stil staan. Een broertje dood, heb ik aan mensen die mij ongevraagd helpen.

Het goed bedoelde, zet zich om in bemoeizuchtigheid en dat is de verkeerde aandacht. Hoe goed je het ook bedoeld!

Laat mij mijn gang gaan, dat is voor mij het makkelijkst. De band is er daar voor me, dus als ik iets wil, vraag ik het wel.

Dus vertel nu gewoon dat ik reuma heb en de stok mijn nieuwe verloofde is, die ik nu niet meer hoef voor te stellen en dat ik er niks meer over horen wil en zet dat een vrolijk liedje in. Zo... ben ik even duidelijk;))) ha ha, sorry hoor, maar ik moet me zelf beschermen en heb al mijn energie nodig voor het optreden en niet voor iets anders. Henk de Boer schitterde van afwezigheid. Hij zit niet meer in het bestuur of zo en komt nou ook niet meer. Heel jammer en ik miste onze babbels. Het verschil van zingen is als ik met het hammond orgel speel of met piano.

Dat is een totale andere discipline. Met het orgel wil ik altijd hakken en met de piano ga ik meer op schoonheid zingen, ook als de mensen babbelen, maakt me niet uit. Ik absorbeer de piano van Kajan, wat is het toch een held. Maar ook Ronald van Driel en ons Robje Mostert.

Voor elk is wat geweldigs te zeggen! Zoals Kwakkenaat!Het is soms moeilijk kiezen. De laatste tijd kom ik er achter dat het leuker is,

met veel verschillende mensen spelen, ik heb impulsen nodig, van verschillende kanten. Dat maakt mij een betere zangeres;))

Rock and Roll Lators x x Lils

28 april

Lieve allemaal, Het was weer een geweldige masterclass gisteren! Dus ga gauw naar masterclass, op deze site voor de recensie uit Het Parool vandaag! Het was bom vol en Hans, mijn buurman, had Yvonne (zijn vrouw) en mij naar het Theater gebracht, heerlijk! Zonder stress kwamen we aan, gelukkig. Dat was van de week wel anders. Op weg naar het Fulco theater, ging ik sigaretten kopen. Toen ik eindelijk, bijna aan de beurt was, keek ik naar buiten en zag dat een vreemde vent in mijn auto zat. Met die manke poot, in 1 sprong, stond ik naast hem, gilde HÉ! Get the fuck out of my car! De man stond net voor over gebogen in mijn auto, schrok zich rot, kwam overend en stootte zijn kop.

Verbaasd keek hij van mij naar de auto. Oh, sorry, I've got the wrong car! Maar ik kon er op dat moment niet om lachen. nu wel. (beetje)

Maar die sprong die ik nam, heeft me de hele middag pijn in mijn klote gegeven, als ik die zou hebben. Later dacht ik nog: "wauw, dat ik dat durfde" het waren tenslotte 3 grote jongens. Maar mijn impuls, deed het werk, vóór het denken. Ik mag me zelf wel, als ik nog zo blijk te zijn.

GROOT NIEUWS: Ik heb een nieuwe boeker: Ed van Kester en daar ben ik heel blij mee!!! Binnenkort zal ik een grote pr de deur uit doen.

Maar we zijn nog de bio enz aan het schrijven. Op de Jazzdag zal hij mij o.a presenteren. Je kan er dus op rekenen dat ik volgend jaar,

samen met Clous, in het theater te zien zal zijn. Wie de verdere band leden gaan worden, weet ik nog niet.

Maar ik hou je natuurlijk op de hoogte. Morgen de Otter? Rock and Roll Lators xx Lils

25 april

Lieve allemaal, Gisteren speelden de Band en ik in het Fulco Theater, het was weer een feestje!

Niet bom bom vol, maar toch prettg bezet en vooral leuk publiek, met wie ik lekker heb zitten beppen, in de pauze..

Alex en Ed waren gekomen en Alex had prachtige foto's gemaakt! Die zal ik van de week op mijn site zetten. Wie ook mooie foto's heeft gemaakt is Bob Wijn. Bob Wijnen, de bijna blinde pianist? Ja, die Bob Wijnen. Dus toen hij me vroeg of hij foto's mocht maken,

was is behoorlijk verbaasd. Maar hij kan het echt! Gisteren werd in geconfronteerd met het feit dat ik met mijn "stick" het podium op moest.

Eerder was ik steeds in de weer geweest met de mic standaard, maar ik realiceerde mij net op tijd, dat het door publiek, opgevat kon worden,

dat ik dronken zou zijn en dat is nou ook weer niet de bedoeling, want dat was niet zo. Ik had het behoorlijk druk met een aantal zaken door elkaar. En dan met name mijn reuma. Na het concert en cd verkoop, werd ik daar toch wel even heel triest van en Jair belde mij (zijn moeder) met zijn beste timing en kon ik het van me afpraten. Ook zie ik dat mijn Buffelo Hunk een eigen leven gaat lijden.

Dat is een soort bult in je nek, wat van reuma krijgt. Straks gaat tie nog voor me praten;))

Duzz, dat soort dingen. a.s dinsdag geef ik weer een masterclass, samen met Clous.

Daar kijk er altijd erg naar uit, maar nu helemaal, kan ik mijn gedachten even verzetten en met Clous mooie stemmen ontdekken.

Vandaag kwamen Brian, Sergio en Angelika langs en hebben we hier op het plein heerlijk in de zon gezeten.

Er waren veel kinder dingen,dus Mr. Brian heeft zich wel vermaakt. Vandaag had ik een koe op de galerij gezet, toen hij aan kwam,

begon hij meteen te dansen en te klappen: mmmaaa (oma) ik dus, koe...ha ha ha.Wat kan een kleinkind met het woordje mmmaaa 

je een verliefd gevoel kan geven! Hummm de Pummm. Rock and Roll Lators xx Lils

23 april

Lieve allemaal, Ik sta stijf van de adreline... zucht. Eigenlijk wil ik gaan slapen, maar vanavond speelde ik (eindelijk!)met:

The Westcoast Big Band. Wat een feest! Een aantal muzikanten kwamen mij bedanken, maar ik bedankten hun! Echt vet was René Winter,

die altijd goed voorbereidt is!! Zo ook Johnny? (contrabas) uit Ierland. Trouwens... zo beige als ik ben, zo wit is hij, met 2 gekleurde ogen.

1 licht, 1 donker, nou, dan weet je het wel en ik kon het niet laten om steeds naar hem te kijken én te luisteren,

want o o o wat werd er goed gespeeld.

Charly uit the USA was dirigent en Ed maakte foto's vanuit de zaal. Ik ben blij en droef tegelijk, want het was zo gauw voorbij.

Ik wil nog een keer en nog een keer;)) Dus beloofde ik mijzelf als ik thuis kwam dat ik de rest wodka op drink, die kreeg ik mee van Wilma uit de Tobbe. Wat een schat, was ze nog speciaal voor me gaan halen. Niet te vergeten Henk die maar tegen je aan blijft kletsen, zodat je niet meer kon denken, maar het is zo een poepie, zo ook de andere 2 dames. (shit, ik kan toch slecht namen onthouden grrr) Prachtige, nee, écht prachtige bos bloemen gekregen en daar maak je mij echt blij mee!! Dus De Tobbe scoorden wel met alle heerlijkheden.

Fijn dat Ed echt alles is blijven kijken en in de pauze en na de voorstelling, babbelen en ook gelijk zijn mening zeggen.

"Kraak je zelf toch niet zo af" Hé, dat zegt Sascha toch ook altijd? Maar het is een grapje en ik heb zelf nooit het idee dat ik mezelf zit af te kraken. Maar ik hou het toch in mijn achterhoofd! Zij kijken naar mij en hebben ook hun notes;))

Ik merk dat ik niet kan stil zitten, dus heb ik net even een tafel zwart gespoten.

Midden in de zitkamer.. ha ha én het is goed gegaan, zoals gewoonlijk als ik een opwelling krijg. Als ik er te veel over na denk, gaat het juist fout. Ik heb te weinig gegeten en te weinig gedronken en ben onrustig. Het is nu 2.58 uur dus ik ga niks meer eten. (probeer ik)

En ik heb nog 1 glas wodka, waar ik heel gierig mee doe, om maar uit te stellen om naar bed te gaan. zucht..

Ik was zo slim om gister een lichtgewicht, opklapbare barkruk, te kopen, dus ik kon mijn "stick" (moet daar echt een liedje over schrijven)

in de kleed kamer laten en kon even swingen en veel zitten.  Morgen ga ik weer Dikkertje Dap zingen met Brian. Heerlijk, al die tegenpolen. Overmorgen  met The Lils Mackintosh Band in het Fulco theater. Daar kijk ik heeeeeel erg naar uit. Rock and Roll Lators xxlils

17 april

Lieve allemaal, Jammer had ik net een leuk verhaal geschreven, klik ik het per ongeluk weg. Stom zeg!

Heb ik jullie wel eens vertelt dat Jair, mijn oudste zoon, in een playback show op het Jordaan Festival als Michael Jackson, een eerste prijs,

een gouden plaat, (hij wel ha ha) heeft gewonnen ? . Mocht iemand daar opname van hebben, zou ik die graag willen hebben.

Verder, heb lekker zitten zonnen en aan het overdenken hoe ik het nieuwe seizoen ga invullen. Ik heb een heel prettig nieuw zakelijk contact, die mij het gevoel geeft, dat hij begrijpt waar Clous en ik mee bezig zijn en hoe we dat neer willen zetten. Dat probeer ik nu uit te werken, het fundament goed gieten. Tevens ga ik binnen kort een grote masterclass geven, wat een wedstrijd gaat worden. De prijs is een keer met mij optreden. Mocht je dit lezen en je voelt er wat voor, kan je me een mailtje sturen, zodat je op de lijst komt. Later zal ik het iets uitgebreider toelichten. Ik ben nog in het borrel proces, maar dan zonder alcohol;)) Volgende week donderdag ben ik gast bij de West Coast Big Band in de Tobbe in Voorburg. Erg spannend en gelukkig gaan we maandag repeteren. Zaterdag speel ik met mijn band in het Fulco Theater. De moeite waard om te komen, want ik zal de liedjes combineren met Lilseriaanse verhalen. Nou, je kent me... duzzz;)) Rock and Roll Lators xx Lils

16 april

Lieve allemaal, ben net weer thuis na wat je een bizar nachtje mag noemen. Gisteren me gemeld voor een slaap onderzoek in het Slotervaart ziekenhuis. Top ziekenhuis en erg patiënt gericht. En wij patiënten willen graag aandacht, want een ieder vind natuurlijk zijn eigen geval, terecht het belangrijkste. Na eerst een puzzel tocht van  elektroden aangebracht gekregen, op hoofd, torso en benen, kwam ik er achter,

dat toch deeltjes van de IJlandse vulkaan in mijn oog was gewaaid.

Althans, er was íets in mijn oog gewaaid, wat scherp was. De broeder keek even en zei: "Oh jee, er zit wat in, ga even naar de eerste hulp!" Dus zat ik, als Frankenstein in de wachtkamer van de eerste hulp. v.w. mijn kuif ben ik altijd gewend dat men mij aanstaart,

dus kon gauw ook deze look gauw naast me naar leggen. Maar men heeft wat gestaard!... tjonge jonge

De oog dokter zag wat zitten en wilde even mijn oog er uit halen. WAT???

We gaan helemaal niks, zei ik. Dus heeft ze op een andere manier, iets uit mijn oog gehaald.

Heel lang geleden had ik eens een vriendin, die haar baby de borst gaf. 1 oog van de pasgeboren baby, begon opeens te bloeden.

Wij gauw naar het ziekenhuis en daar heeft de dokter het oogje er uit gehaald, met een lepel..

Het was een heel griezelig, doch eenvoudig werkje en voor dat je baby het in de gaten had, zat het ook weer er in.

Maar ik heb jaren moeite gehad, met lepels... Ik zag daar steeds het oogje op liggen..... brrr en dan nu mijn oog er uit hale??,

eh... dacht het niet! En het bleek ook niet nodig, gelukkig. Maar ze heeft er wel iets uitgehaald en heb nu alleen nog een rood oog.

Goed, 's avonds met al die draden op slapen. Ik heb het al een paar keer eerder gehad, dus wist hoe het allemaal zou verlopen,

alleen nu gingen ze ook mijn slaap gedrag filmen. Natuurlijk kon ik het niet laten om naar de camera te zwaaien en mijn midden vinger op te steken;)) om te laten zien dat het elektroden goed zaten;)) Gelukkig heb ik niet mijn tieten laten zien, zoals we gekscherend tegen elkaar in de zitkamer zeiden. Ik heb trouwens nog nooit in zo'n ongezellige zitkamer gezeten, maar het uitzicht van de prachtige rode lucht,

van de IJslandse vulkaan, maakte het uitzicht, zeer dragelijk. Natuurlijk heb ik de hele nacht liggen spoken. Door de opvliegers, gingen de stickers los en moest er iemand van een andere afdeling, het komen plakken. Toen ze net weg waren, zag ik dat ze niet alles geplakt hadden, dus zelf naar de afdeling gelopen, met stok en weer pissig naar bed. En natuurlijk vóór het licht uit ging :"even zwaaien naar de camera" ha ha Vandaag ben ik ook de hele dag al sjaggrie, van alle rompslom.

Net belde Angelika, dus werd ik even afgeleid, door Dikkertje Dap en in de manenschijn voor mijn oog appeltje (kleinzoon) Brian te zingen,

die vrolijk meeklapte aan de andere kant van de lijn..ha ha ik voel me al iets beter.

Zo ik ga lekker even een uurtje slapen en verder lekker trutten.. Rock en Roll Lators xxLils

 

11 april

Lieve allemaal, Vandaag heb ik op de ocultische beurs gezongen van Marion Berndsen. Het was magisch en heel knap in elkaar gezet.

Tevens heb ik daar heel wat aardige mensen ontmoet. Daarna even wat gedronken en gegeten bij Mo en Rooie Kees.

Eigenlijk zou ik nog naar Joop Braakhekke gaan, maar het is me iets te veel van het goede en de hele dag met die stok zeulen.

En moet ik de hele tijd uitleggen waarom ik met een stok loop. Verkeerde aandacht, althans niet aandacht waar ik op zit te wachten.

Ben erg moe en ga el strekko op de bank. Natuurlijk heb ik Joop nog even een smsje voor zijn jaardag gestuurd,

Het was een fijne dag vandaag.. Rock and Roll Lators xxlils

10 april

Lieve allemaal, Het was een heerlijke avond vanavond met de DSC en het was weer fijn om het samen te kunnen doen;)) We werden zeer vriendelijk ontvangen door een stel leuke mannen. Natuurlijk weer ik geen namen meer, maar we hebben onwijs gelachen. En achteraf, voor iedereen bloemen. Meestal alleen voor mij, maar nu iedereen en dat was cool!

De zaal was afgeladen en het enigste jammere was, dat de mensen graag wilde dansen, maar dan zelf de stoelen moesten verzetten.

Dat werd niet gedaan, dus werden de stoelen flink gemasseerd;))) Het geluid van Mike was lekker en dat hielp mijn pijnlijke stem.

Het was tevens heel prettig hoe de kamaraden op mijn gedoe reageren, ze helpen me waar ze kunnen. Erg lief!

Heel grappig was, dat toen ik het podium af wilde lopen, ik door die klote reuma, geen stap meer kon verzetten.

Ook had ik NATUURLIJK geen stok on stage..Ik kon nog nét 4 stappen naar Frits Kaatee doen en vroeg of hij me een arm wilde geven

en met me af wilde lopen en keek hem door dringend aan.. Nee, dat kan niet, want ik moet nu mijn volgende setlijst op orde gaan zetten,

zei Frits (die altijd heel netjes is en zijn zaken voor elkaar heeft) Nee, je moet mij een arm geven en met me naar achter lopen,probeer ik zachtjes weer. Nou wacht even 1 tel, Frits weer. Frits, je moét me helpen, ik kan niet meer lopen!!! Oh sorry, ja tuurlijk, zei Frits geschrokken, want hij is altijd heel behulpvaardig én net 71 jaar geworden én die moet mij dan helpen....zucht..

Ondertussen lag ik slap van het lachen, met een paar mensen in een hoekje, die het allemaal konden horen.

En Frits begeleidde mij als een heer, de werk plek af. Vergeet niet dat het podium inderdaad onze werkplek is.

Maar het klinkt ook een beet hoerig...ha ha.

Toen we heerlijk aan het dineren waren, kreeg ik een smsje van Yvonne, maar lieve buurvrouw. Lils, kan je me hebben?

Of ik haar kan hebben? wat een raar smsje en ik dacht dat het een grap was, dus belde waar meteen terug. Schat, jou kan ik altijd hebben, maar ik zit in Eersel.Lils, het is niet goed met me, de kanker is weer terug en ze kunnen ook niet meer opereren. Ben je morgen thuis? Tuurlijk! Totaal verslagen ging ik weer aan tafel zitten. Bert trompet zag meteen dat er wat was, liet mij 1 minuut praten en begon toen bot over iets heel anders te praten. Dat was een hele goed set Bert (thanxxx) want op dat moment moet je verder en ik pakte de uitgereikte hand.

Het optreden was voor Yvonne en morgen, straks al bijna, ga ik horen hoe ik haar nu kan helpen. Al is het samen niks zeggen...

Het leven is pieken en dalen en dan vaak in extreme vormen. Hans Dulfer zei een keer in een interview over zijn prostaat kanker:

We krijgen allemaal kanker! Daar begint het zo lanzamerhand uit te zien

Dus koester wat je hebt en denk niet altijd, dat het gras groener is, aan de overkant.

Zo ik Rock and Roll Lators nu in mijn mandje het is al 3.48 uur. xxxlils

 

8 april

Lieve allemaal, Oh wat heb ik het naar mijn zin! De markt over, was iet wat overmoedig, maar heb vandaag 20 meter kunnen lopen zonder stok!! WAUW, gaan al die uren infuus dan toch echt zijn vruchten afwerpen? Ook neem ik alle prednison die ik nemen moet en heb het dik worden/zijn links laten liggen. Terwijl ik jullie schrijf, kijk ik met een half oog naar "Eeuwige roem"op Ned. 1. Ik hoor steeds een stem die herken, maar ken de persoon toch niet...Of wel? Opeens hoor ik zijn naam, nou ben ik niet zo goed in namen onthouden, maar de naam Pedro van Raamsdonk ken ik wel degelijk. Ooit, in de jaren 80 heb ik een blauwe maandag geboxst bij de box school aan de Albert Cuypstraat en daar boxste ook de toen in die tijd opkomende Pedro van Raamsdonk. Was toen een lekker ding en goeie boxer maar is nu een oude man geworden, die toch iets te veel klappen heeft opgelopen. En zijn kapotte strottehoofd, heeft zijn stem er niet mooier op gemaakt. Ik was altijd te ijdel om te bit in te doen, dus toen ik een klap op mijn wel gevulde lippen kreeg, was ik er gauw klaar mee. Mijn tong was 3 dagen zo dik als een puk en kon ik 3 dagen niet zingen of....kletsen. Dat beiden niet kunnen doen is een zware straf.... je kent me;)) Nou, doei, ik ga weer kijken. xxlils

6 april

Lieve allemaal, Wat een geweldig weer! Tegen alle regels in, mail ik niet 's nachts, maar 13 uur overdag. Ik had eigenlijk een zakelijke afspraak, maar deze is wegens griep verzet. Het is dinsdag, dus de markt is voor de deur. Hoe wel ik de laatste dagen veel pijn in mijn benen heb gehad, lijkt het vandaag wel te gaan. Dus de kleine wandeling over de markt zal het zeggen. Wie weet begint het infuus zijn vruchten af te werpen;)))  Heerlijk vrijdag met DSC Band spelen!!! Heb ik echt zin in. Waar ik ook zin in heb is dat mijn eigen band te spelen in het Fulco Theater.

We hebben al lang niet samen gespeeld. xxlils

28 maart

Lieve allemaal, Het is gewoon te gek voor woorden, ik ben blij en opgeruimd en ben mijn ziekte de baas.ha ha en dat is belangrijk voor de geest, dat je niet meer er tegen vecht, maar er mee dealt.Verzet is uitputtend, dus daar ben ik klaar mee. Nee, het infuus heeft nog niet aangeslagen en woensdag mag ik weer. Vandaag 24 uur op blijven en morgen 8.30 uur een EEG. Ik hoop dat ze iets vinden om het geheel op te lossen.

Môt kunnen in deze tijd;)) Verder rij ik wat rond in mijn super auto met schijfdak, die heden regelmatig openstaat;))

Gisteren waren Brain en zijn ouders langs gekomen, ze waren een week in texel geweest en namen voor mij een flesje Jutter mee.

Dat is hét locale drankje van texel, wat ik erg lekker vind. Super lekker dus! Omdat ik bezig ben met de lijnen neer te zetten van mijn boek wat over 2 jaar zou moeten uit komen, betrap ik mijzelf er op, dat ik jullie minder grappige dingen schrijf, omdat ik die allemaal bewaar voor het boek. Maar als Yvonne, mijn buurvrouw langs komt, spuw ik haar oren vor, met allerlei verhalen, ook om te kijken of anderen ze ook grappig vinden.

Na het misbruik van Yvonne, zie ik haar volgekletst en murf, mijn pand verlaten...ha ha.

Volgende keer zal ik weer een leuk verhaal schrijven. Rock and Roll lators. xx Lils

19 maart

Lieve allemaal, Oh, wat was het een heerlijke avond! Ik kom net thuis van de Bokkesprong, waar de eigenaren Hans en Stacey, met hun baby Beau ons bijzonder vriendelijk ontvingen. Met ons bedoel ik, The DSC Band en mij. De mensen gingen dineren en 2x 1 uur gingen wij uit.

Heel grappig was, dat ik steeds met de zelfde mensen zat te paffen en één van die heren zei:"Ik kom speciaal voor Lils mackintosh" En dat zei hij, toen hij naast mij zat. Dus dacht ik dat hij me in de maling nam, maar dat bleek toch niet zo. Eh... ik ben Lils Mackintosh, zei ik.

De man keek me stomverbaasd aan...Nou, je lijkt er helemaal niet op... Zucht.. ná al die prednison en haar er af, herkennen de die hards,

mij niet! Wat erg en een afgang, dat ik zo verandert ben...en dat ben ik ook.. Mijn hart is al jaren gebroken en dat heeft me echt 10 tot 15 jaar er ouder doen uitzien. Maar het waren heerlijke leuke mensen, dus ik kon het van hun hebben en we hebben er samen vet om gelachen;)))

Zo, ik ga nog even buizen en morgen mag ik wéér met The DSC Band, helemaal in Gorssel en Adrie komt me even halen.

Jammergenoeg slaat het infuus nog niet aan, dus ben ik mét stok naar mijn werk gegaan en het allemaal even mogen uitleggen.

Gelukkig zijn de jongens heel makkelijk, dus toen ze merkten dat ik het er  niet steeds over hoefte te hebben, lieten ze me ook met rust en dat is fijn. Slaap lekker, I know I will! Rock and Roll Lators. xxLils

17 maart

Lieve allemaal, Mijn god! Een buurman die politie is! Wie kan je nog meer vertrouwen,? Wat moeten onze kids / kleinkids nu denken?

Ja, ik ben geschokt, wat er is gebeurd met het meisje Milly. Als moeder schiet je van alles door je hoofd: "de ouders, broer en zus en de rest van de Fam" Maar ook heel Nederland is geschokt. En hoe is het met de politie, die dit van hun collega vernemen??? Zucht...

andaag moest ik ivm de Reuma 6 uur aan een infuus liggen, in de hoop dat het iets beter gaat. Er lagen nog meer "gevallen"

de chemo's en de Reuma's, wisselde het ziektebeeld uit en kreeg tips, die je elders nooit kunt krijgen! ... Ik hoop dat het werkt,

duzz ik lag op zaal in Het Slotervaartziekenhuis met lotgenoten daar flink over te debateren en waren het helemaal met elkaar eens.

Toen ik thuis kwam, kreeg ik van Yvonne, mijn buurvrouw een smsje "Ik kom rond 18 uur eten brengen" wat? Wat een moordwijf!!! én lekker dat het was! Hé, nu gaat de bel gaat.....nee, ik doe niet open, maar gelijk gaat mijn mobiel telefoon: "Hai mams, ik ben het maar!"

Aha, het was Jair (shit, hij wordt 7 juli al weer 36 jaar) Jair kwam mij een mandtje met hyacinten brengen en de touwtjes door de gaatjes,

van de rose olie lampen trekken;)). Zo'n klein gebaar, zo lief en zijn timing was subliem.... Vandaag had ik 6 uur aan het infuus gelegen.

Daar voor 2 dagen een EEG, het zit mij niet in den kouden kleren. In de hoop dat het mijn reuma helpt.

Morgen les geven en vrijdag en zaterdag met DSC Band spelen... JIPPIÉÉÉ! ik kijk er naar uit!!!

Ik ben mijn Dinant (reumatoloog) zo dankbaar, dat hij goed past op deze dames gestalten en doet,wat hij moet doen.

Zo dat ik kan doen, wat IK moét doen "optreden"!!!! Morgen lekker les geven aan Mithra (fijne stem) net genoeg, dat ik er omheen kan rusten.

Perfect en ik kijk er naar uit! Rock and Roll Lators....xxx Lils

14 maart

Lieve allemaal, Oh, ik heb zo'n heerlijk middag/avond gehad! René van Beeck belde mij een paar weken geleden, kan je dan en dan?

Yep, kon ik, maar we hadden nog geen pianist. Wil je Clous niet een x proberen? Vroeg ik, René. HUH? die speelt toch sax? Ja, maar hij begeleid mijn masterclass en heb ik een trio met Clous en Harm Wijntjes, echt een aanrader, hij kan alles speulen!!! Probeerde ik bij René.

En na 1 nachtje slapen, vroeg René het tel. nr. van Clous. Ik maakte me toch een beetje zorgen, want René van Beeck is (terecht) eigenzinnig en heeft een hoog niveau van spelen en lokatie. Het moest goed komen!

En het kwam goed! Wat een geweldig trio waren wij vandaag in Het College Hotel. Het ging alle kanten op, van Bugel, naar zang, van piano naar contrabas en contra, het was écht geweldig! Je hoort en ervaart dat de ECHTE je aan het begeleiden zijn, dus ging ik ook beter zingen.

Het is net tennis, zeg ik wel eens. Als je niet tennis kunt spelen, maar met iemand gaat tennissen die het heel goed kan, kan je zelf ook beter tennis spelen en zo voelt het ook met muziek. Er waren 2 dames, die zeiden dat het een schande was, dat we zo weinig aandacht kregen,

maar daar zat ik/ wij! helemaal niet mee. Wij hebben een feestje en daar kan je bij horen. Zo niet... hebben wij toch wel ons feestje!

En zo geschiedde. Na het spelen samen eten, zo ook Clous, die normaal altijd naar huis gaat. Ik kan jullie niet vertellen hoe blij ik me voel! Vanmiddag was het niet spelen, maar musiceren en dat is toch echt iets anders, dan van je bladmuziek, het liedje spelen...

Morgen en overmorgen weer een EEG en volgende week zondag 1 dag én 1 nacht niet slapen en dan een EEG.

Heb ik al eerder gehad, maar als je verplicht niet mag slapen, val je in slaap, kost het meer moeite, dus dat wordt nog wat.

Rock and Roll Lators xx Lils

12 maart

Lieve allemaal, Wat een gebeurtenissen allemaal in de politiek! Eerst valt Balkenende (wéér)

Gisteren stierf Hans van Mierlo, vandaag treed Bos af en stapt Cohen, onze Amsterdamse burgemeester op en Amsterdam af. Snap je ém nog?! Erg slimme set!!!;)) Gisteren was Liesbeth op les, maar het werd een prettig babbel uur. Ik vertelde haar o.a een leuk verhaal over en Hans van Mierlo en zijn geweldige dochter Dunja. Liesbeth heeft 2 kids en zoekt natuurlijk altijd leuke spots, om met the kids naar toe te gaan. Dus kwamen we op het strandje, bij Sloten, waar het weekend een pontje naar het pannenkoekenhuis in het Amsterdamse bos vaart. Zo'n 15 á 20 jaar geleden, liep ik daar eens met de hond en zag opeens een soort gezellige Pipo caravan, met een afdak van zeil. Daar kon je wat eten en drinken en een jointje roken. In die tijd stemde ik D66 en daar zat mijn held Hans van Mierlo. Wat een leuke man en leuke dochter en liefelijke plek,ik ben daar een paar keer geweest. Op een dag was het weg, zo zonde! Dus frappant dat ik over van Mierlo vertel, op de dag dat hij sterft. Ik praat eigenlijk nooit meer over van Mierlo, maar zal hem en zijn dochter altijd koesteren...

Maandag j.l was de masterclass in het kader van VDA. (lees recensie, van Corrie Verkerk bij masterclass) Het waren talenten, waar nog aan gesleuteld kon worden. Er heerste een gezellige sfeer en de leerlingen van VDA waren goed gulzig, bij alles wat ik zei. Grappig is dat ze ook een acteer opleiding krijgen en die zo weinig gebruiken. Het is ook lastig te zoeken, waar die grens ligt. In een musical, moet je meer groten gebaren maken en bij solo zingen, zou dat belachelijk staan. Maar je kunt ook niet stok stijf staan. Je moet iets doe, iets subtiels... Tevens viel het me op dat ze heel goed in staat waren om het verhaal in woorden te vertellen, terwijl dat minimaal gebruikt werd met zingen.

Zingen is het vertellen van een verhaal!!! Clous was weer een held en smeet met verschillende akkoorden, net zo lang dat we één keer, weer terug waren bij de oorspronkelijke key;))) ha ha, yep, dat kan ook gebeuren. Maar Kirsty wist haar Kate Busch af te leggen, dus kwam, na verlagen van de key opeens een hele mooie klankkleur te voorschijn. Als je toevallig een klank kleur van een ander op je register hebt, wil dat niet zeggen dat die diegene moet kopiëren, maar moet je grappig of functioneel gebruik maken van je kunstje. Want dat blijft het.

Ik liet dan ook horen waar mijn Billie Holiday klank zat en wanneer ik dat wel en niet gebruik.

Ga op zoek naar je eigen geluid! Derek zong een mooie "I.ve got you under my skin" alleen moet hij niet bang zijn en iets meer communiceren met het publiek. Martina werd een knuffelbeertje en Nicole een prachtige The poetry man. Het was een gedenkwaardige masterclass en

ik realiseer ik mij, dat mijn masterclass van een hoog niveau is. Sommige mensen denken zo maar de masterclass te kunnen doen,

maar onderschatten dat! Bij mij mag je dat ook niet, voor dat ik je gehoord heb en niet op een bandje maar in het echt. Het lopen gaat schokkend slecht, dus ben ik eergisteren op zoek gegaan naar een stok. Lastig, want als je er één zoekt vind je het natuurlijk niet.

Ik vond er eindelijk één bij de Kringloop. Bamboe met een spijker aan de onderkant. Bij iedere stap hoorde je: "klik, stap, klik, stap"...

dat wil ik niet, dus op naar de hakkenbar van Michel t/o mijn huis. Michel had nog wel een doppie, kwam die gelijk iets hoger.

Bij Michel stond een man. "wil je geen mooie zwarte en verstelbaar?" Ik keek hem aan of tie gek was en zei uitdagend:"Ja, maar wel NU!"

"Geef me één minuut" Hij rende naar zijn auto en kwam binnen 1 minuut terug met een prachtige stok. Hij bleek importeur van die stokken.

WAT? Een prachtig toeval. Trouwens die stok helpt ook niet altijd, want staan doet gewoon pijn...

Niet geheel onbegrijpelijk als je weet dat je in al je gewrichten ontstekingen hebt....Klote reuma! Rock and Roll Lators xx Lils

8 maart

Lieve allemaal, Vorige week dinsdag speelde ik met Mark Zandveld, de man van Debbie carter, wat een feest...

Na 1 uur zingen, pauze en hadden hele rijen zangers en zangeressen hadden duidelijk zichtbaar zenuachtig, een zit plekje opgezocht en vulden geduldig hun lijstje bij Mark in. "Hoeveelste bij jij, vroeg één iemand, Oh dan ben ik ná jou.." ha ha wat schattig en veel tatenten.

De niet talenten zijn, diegene die zich zelf zo'n talant vinden en die vallen gauw door de mand. Miek en Hanny zongen ook.

Hanny een dijk van een ervaren stem en performents, Mieke haar eerste treden op het podium,

waar ze met haar feiloos uitgesproken Portugese liedje, zeker geen flater sloeg! Ons Tonja, had weer een liedje, wat iedereen graag hoort,

maar nooit zingt en nou ben ik toch de naam van het liedje vergeten, moet haar maar even mailen en er naar vragen.

Vrijdag met Sascha, bij Joop Braakhekke erwtensoep gegeten en dat was heerlijk! En een gezellie uitje.

Het was prachtig weer het weekend. Snoei koud, maar veel zon. Echt iets om even naar het strand te gaan, maar mijn benen wilde niet. Vroeger liep ik regelatig met de honden, van IJmuiden naar Pannasia. 8 km heen en 8 km terug. Als je door het gure weer het bijna niet meer haalden, zochten je spleet ogen de vlag van Pannasia en die zag je dan dichtebij komen en kon je door zetten.

Wetende dat de soep en chocolademelk met rum op je wachtten. Maar dan die terug weg... zucht dat was buffelen, maar wel erg lekker;)))

Ik ben nu echt genoodzaakt om soms met een stok te lopen, (ik zoek nog meer stokken, dus heb je er één staan, mail je dan even info@lilsmackintosh.nl) v.a mijn reuma. Het vervelende is dat je nooit met reuma weet hoe de dag gaat verlopen. Of waar het zit.. dan kan ik haast niet lopen en dan kan ik haast niks vast houden of open maken. Onbewust heb ik mij al veel truukjes eigen gemaakt. Tandpasta tube, altijd met mijn kiezen, maar een pakje openmaken, blijft lastig, meestal snij ik het open, dwars door alle plastic lagen heen. Maar vlees snijden is soms lastig. Kan je iets vandaag of weer niks? Als je een goeie dag hebt, probeer je zo veel mogelijk te doen, want er is zo veel leuks te doen...

Ik hoop dat jullie, als je met een stok zien lopen, het geen aandacht geven, dat maakt het voor mij makkelijker.

Met optreden heb ik er minder last van omdat ik kleine korte stukjes loop, maar verder dan 200 meter is lastig.

Morgen ga ik ook lekker met de taxi naar de masterclass en terug ook met de taxi. Dan weet ik zeker dat het goed gaat.

Oh wat heb ik daar een zin in! Zeker omdat van VDA bijzonder goeie leerlingen komen,die komen nu voor hun examen een masterclass

bij Clous en mij doen. Je leest er overmorgen over in mijn dagboek, maar ook bij masterclass (+ recensie Het Parool) op deze site.

Rock and Roll Lators xx Lils

1 maart

Lieve allemaal, oh wat was mijn huis leeg toen Brian weer met zijn ouders mee ging! Wat went dat weer snel, het is net fietsen, je verleerd het nooit... Bij het avond eten mocht Brian zijn bordje uitkiezen. Zijn oog was gevallen op 2 rose hond/kat bakjes, die ik voor plantjes had gekocht, maar nooit gebruikt. Nee, schat, dat is geen bord, wil je niet deze? Maar het was al gebeurd, hij wilde alleen maar dat bakje. Oké, dan krijg je dat bakje en met zijn vork, prikte hij tevreden in zijn bakjes. In het ene bakje tartaar en de andere frietjes. Scheen hij lekker te vinden en dat bleek. 4 happen appelmoes,een toetje, liep hij met een dikke pens weg. Onderweg zag hij nog een verlaten, afgeknabbelde cracker liggen, wat hij achteloos in zijn mond stak... wat kan die bunkeren zeg!!! ha ha Hierbij een foto en let vooral op de sticker van het hond en katten op bakje!

ha ha. Voor het slapen, nog even koe welterusten zwaaien. Hoe kan je niet verliefd op hem worden! Rock and Roll lators xx Lils

28 febr.

Lieve allemaal, Hoe zou het Rob, Karin en Chris, zijn vergaan in NY? Het is stil aan de overkant...5.30..Brian begint te huilen, shit, denk ik! Dat is wel erg vroeg, Mr. Brian!! Sssst slapen, zeg ik zachtjes en hij ging weer slapen, na 1 uur herhaalt het verhaal zich en Mr. Brian ging weer slapen. Alleen was ik hem voor om 7.30 uur. Wat een braaf kind zeg! Oh, ik moet even over Micheal Jackson op tv kijken, ben zo weer terug. xxlils

27 febr.

Lieve allemaal, Was gisteren weer helemaal te gek, in Dauphine! Wéér veel mooie stemmen en lachen. Jair Jamy en Denise waren er ook en vooral Denise heeft bijna alleen maar staan dansen ha ha erg leuk om te zien.Candy zou komen spelen, maar had hoofdpijn..oh, jammer!

Ik was laat thuis en kon pas 4.30 slapen en dat terwijl Mr. Brian zou komen logeren. Nou, dan kan je beter maar fris zijn, want die kleine, heeft energie voor 10;))  De kleine kwam mijn gepimte huis bnnen lopen en keek rond zo van: "Oh, en wat is hier gebeurd?" en zag meteen dat de koeien op het balkon staan. Toen zijn papa en mama weg waren, ben ik het hele huis met hem door gelopen, om opnieuw kennis te maken met het huis. Zodat hij later zich niet rot schrikt, dat ik hem opeens hier in een ander bed ga leggen. Dus: "Dit is oma;s bed en dit is Brian's bed. Oma's bank en Brian's bank, oma's kast, Brian's kist en ging het rondje 10 x langs en brabbelde het hele verhaal nog eens na.

...in duidelijke baby taal! ha ha. Als je goed luistert hoor je dat hij bijna woorden kan zeggen, maar nét niet, maar de vorm is er wel..

Vandaag heeft hij de giraffe ontdekt en het liedje Dikkertje Dap, hebben we dan de hele dag staan zingen bij de ruim 2 mtr hoge giraffe.

Wat een spannende ontdekkingen allemaal en ook voor mij. Duzz dat wordt vroeg naar bed, want hij staat natuurlijk al vroeg weer op,aan het voeten end van mijn bed te brabbelen. Want daar staat zijn bedje. Als hij wakker wordt kan hij mij meteen zien. Vorige keer deed ik net of ik sliep en stond hij heel lang naar mijn gezicht te kijken en aai te roepen. Volgens mij had hij het over mijn kuif.

Van de week zei zijn mama: "niet in oma's kuif graaien, maar aaien" Verschrikt keek ze me aan, ik ben tenslotte geen hondje, maar ik begreep het wel en Brian ook! Hij aaiden, alsof zijn leven er van af hing! Ha ha, ik vreet hem op! Hij is echt lief, luistert voor zo'n kleintje erg goed en vermaakt zich met alles en niks en brabbelt de hele tijd tegen mij aan. Vanavond viel hij op schoot in slaap en legde ik hem in zijn bed.

Oei, een halve minuut huilen, maar toen was het klaar en ging hij slapen met Poekie (hondje) en Koe. Oma gaat nu buizen en daarna vroeg op stok. Morgen rond 4 wordt het ventje weer opgehaald, dus kan ik v.a 6.30 uur (WAT THE F...ck???) nog maximaal van hem genieten;))

Rock and Roll Lators xxLils

24 febr

Lieve allemaal, nee, ik heb weer niet het huisje gekregen wat ik graag wilde en het huisje aan het water, wil ik niet. Te afgelegen.

Maarrrr ik ben zo tevreden! Ik heb mijn zitkamer gepimpt en daar ben ik heel tevreden over. De bruine glazen tafel, zwart gespoten. De zwarte vitrage en zwarte gordijnen weg gehaald. Witte kanten vitrage tot aan de grond, daar achter de witte luxaflex. Dus ipv een zwarte muur, is het nu een witte muuer geworden.Wauw, wat een puik licht!Hoe kan dat er nou zo insluipen, ik weet toch dat wit groter maakt! Dat zie ik vooral als ik een witte jurk aan doe...;))) Tevens 2 nieuwe (bijzondere) lampen aangeschaft. Maar de grootste verandering is het donker paarse tapijt!! Rode bank er op 2 paarse lampen, onder de Herman Brood, waar veel rood en blauw in zit. Het ziet er helemaal te gek uit!

Tevens 1 bank er uitgegooit, ik kan tenslotte maar op 1 zitten;))

Dus ik kijk heel tevreden mijn zitkamer in, terwijl ik achter mijn pc zit en jullie schrijf.

Als je goed kijkt zie je op de foto hier boven, mijn 2 koeien op de achtergrond, die zijn nu uit de zitkamer, maar heb ze kleine koe op een tafel, voor het raam, op het balkon, gezet...ha ha en die kijkt dan de hele dag naar binnen, zo van:"What the fuck, sta ik buiten?" ha ha. Ben benieuwd als Brian zaterdag komt, hoe hij reageert, als de koeien niet meer in de huiskamer staan...Maar hij kan nu voor het raam staan en koeien en auto's kijken en met auto's spelen. Vorige keer had ik een toverlei voor em. Toen vond hij alleen het stokje mooi, maar dat krassen op dat leitje, had hij nog niet door, wie weet nu wel. Want het gaat zo snel allemaal! Toen ik vorige week bij hun binnen kwam lopen, had hij in eens in de gaten dat mijn kuif toch iets is, dat niemand heeft. Hij greep er ook onverwachts in en trok gauw zijn handje terug, als of die kuif heet was. heel apart, dus ben benieuwd wat voor nieuwe dingen hij weer heeft.  Leuk dat ik a.s vrijdag met Candy in Dauphine speel!

Is in Amsterdam....Kom je ook? Rock and Roll Lators xxLils

21 febr.

Lieve allemaal, Vandaag lekker gespeeld in Het Wapen van Kennemerland, met Clous, Ronald en Menno. Maar een volkomen idiote situatie,

want waar we normaal spelen, een zij lokaal, was afgehuurd, dus iedereen stond op elkaar gepropt, in elkanders nek te hijgen, heel vervelend,

want ik had dat dus ook... Of ik stond met mijn kont in een man zijn gezicht te swingen, wat hij waarschijnlijk niet erg vond, want hij schoof ook niet op! 3/4 van de mensen konden ons niet zien, omdat ze om de hoek stonden, dus ging ik regelmatig om de hoek staan zingen, of tusssen de mensen. Denk niet dat iedereen het waardeert, want 1 mevrouw vroeg MIJ om op te schuiven! Nee, ik ben de zangeres, u schuift op!

Hoor ik mij zelf tegen haar zeggen. (huh? zei ik dat?)Ongelofelijk en iedereen leefde met me mee;)) dus kon ik het gauw weg leggen en vrolijk verder gaan. Jamy was mee gegaan, erg gezellie en ging lekker drankjes voor me halen.

Carla, Kevin en zijn Karin waren ook van partij en zoals Kevin mij terecht smste: "Warm, maar ook vreemd gevoel, als je Stand bij me zingt..

." Ja, zo voel ik dat ook en vooral als Carla daar bij zit, want het liedje probeerde ik op de begrafenis voor haar (onze)vriend Ben te zingen.

Maar de begrafenis, werd wreed verstoord en zijn met z'n allen door de nood deur naar buiten gegaan.

Vreselijke dag! Stand by me, Ben. love je!

En Carla ging weer het publiek in met mijn cd's! Zo schattig, dat kleine felle vrouwtje, die mij er nog bij verkoopt. Ik had geen zin om met de cd's te leuren, komt zelden voor, maar het was zo druk en dat zag ze...en pakte het, zoals het bijna een gewoonte aan het worden is, op en verkocht....ha ha. Hé hé..., ik ben moe en ga lekker buizen en morgen een APK op mijn auto, kreeg ik nog én huisje aan het water kijken...

Echt waar! En wie weet wordt het wat...Hoop het, maar moet nog niet te blij zijn...niet blij zijn, niet blij zijn, niet blij zijn, niet blij zijn...

Rock and Roll lators xx Lils

16 febr.

Lieve allemaal, liggen jullie ook de hele nacht naar Olymische Spelen te kijken? Ik wel.. en ben overdag behoorlijk slaperig.

Ze zijn even gestopt met boren. in het pand, dus kan ik wel 's morgens slapen, dat scheelt. Vorige week, trof ik mijzelf dwalend aan,

op straat..ha ha, omdat ze zo aan het boren waren. Je wordt daar helemaal murv van, je kan geen nieuws kijken niet bellen, laat staan les geven of een gesprek hebben. Om gek van te worden!!! Maar nu effe nie;)) dus geniet ik weer van in mijn nest liggen.

Zondag hoef ik pas weer te spelen in Het Wapen van Kennermeland (Haarlem)

Door dat ik een paar dagen geleden met mijn kop uit het raam heb gehangen, is het me weer gelukt, om de verkoudheid uit te breiden.,

dus geniet ik van het liggen tussen de vette lappen;))

Toch beetje vervelend omdat ik graag 1 liedje wil opnemen bij Clous. Iets wat helemaal anders is dan men van mij gewend is en ik gewend ben;)), maar moet dat steeds uitstellen, omdat ik vind dat mijn stem niet optimaal is. Wel voor een optreden, maar niet voor een opname.

Morgen ga ik alle liedje beoordelen voor de masterclass van VDA 9 maart. Erg leuke Academy en leuke leerlingen. Het wordt best een andere masterclass dan doorsnee. Vergeet vooral niet je stoel te bestellen, want het wordt druk! Er kunnen tenslotte maar zo'n 55 mensen in.

Rock and Roll Lators xx Lils

15 febr

Lieve allemaal, het was een heerlijk weekend! Vrijdag de Boei in Vinkeveen, met René van Beeck, Jan Reinen, Chris Strik en Jonny Bosten. Vette volle bak en men zat baardenlikkend op ons te wachten. Tijdens mijn 1e liedje ging men meteen foto's maken, dus onderbrak ik het concert en poseerde breeduit uit met alle muzikanten, was erg grappig, waar men gretig gebruik van maakten. Mooi recensie (lees bij pers) Verder werd er van iedereen zijn kunnen gebruik gemaakt, René scatten en dat kan hij goed, duet met Johnny en op schoot zitten bij jan Reinen. Chris draagt opeens een bril. Staat hem erg leuk, maar ik snap niet, met hoe hij drumt, dat tie bril op zijn neus kan blijven zitten...;)) want alles beweegt, behalve die bril..ha ha. Gisteren Jazz Café Whisper helemaal naar Assen. Ik schrok me rot toen ik zag hoeveel sneeuw er lag, maar het viel mee. Gelukkig mocht ik met Clous mee rijden en die Clous buffelt maar door. Installatie opzetten, te gek spelen, rijden en mijn misselijkheid op de terug weg, weg babbelen. Zo...wat was ik misselijk! Ik ben al 3 weken het eiwit dieet aan het doen en eet geen Koolhydraten, maar gisteren wel bij Mano van Jazz Café Whisper  heerlijk eten, maar dat had ik niet moeten doen, ik ontplofte bijna en moest veel zuchten en met het raam open zitten. Nee, aan het drinken lag het niet, 2 wokaatjes op een hele avond is voor mij in mijn holle kies;)) De hele nacht heb ik er last van gehad, dus vandaag braaf weer lijnen en dat wil ik, want ik ben reeds 4 1/2 kilo afgevallen en dat stimuleert en voel me een stuk prettiger. Ik had voor de grap 4 en een half pakken suiker op tafel gezet en dan schrik je eerts en daarna wordt je heel blij dat je dat er niet meer aan hebt hangen...Maar goeg, gister, Whisper: Wat een feest!!!! Zeer prettig zaken doen met de eigenaar Mano, die heel slim een diner met concert had verbonden. Waanzinnige goeie sfeer en heerlijk spelen met Ronald van Driel, Klaas van Donkergoed en natuurlijk Clousje! Wat een feest. Ik zal morgen de foto's op mijn site zetten. Rock and Roll Lators xxLils

9 februari  (over de masterclass)

Lieve allemaal, Wauw wat een te gekke masterclass was het vandaag!!! Ik ben trouwens nog nooit zo vroeg thuis gekomen, maar we waren klaar. Meestal ga ik zelf nog zingen en gek doen, maar vandaag niet;))) want ik was blij dat mijn stem het deed. Tevens had ik een rommelig aankomen in Het Parool Theater. Ik zatt in een tram die niet verder ging en de conducteur zei door de mic:"Kuifje, wij vragen ons allemaal af, waar Bobbie is" o...k...éééé, grappig maar daar zit ik niet altijd op te wachten.(zucht) Toen ik koffie van Frits kreeg, gooide ik die over de piano heen! Oh, wat erg! Toen viel mijn bril achter de piano... het leek de dikke en de dunne in één wel! ha ha. Maar toen Clous "Comes Love" in zetten, viel ik hem niet bij met zingen. Medicijnen maken mijn stem kapot, dus moet steeds uitkienen, wanneer wel, wanneer niet....duzzz.

.Claudia van 't Hout was het eerst. Ik kende haar niet, iets wat ik zelden doe, omdat het niveau gehalte misschien niet klopt,maar met haar site zag ik dat ik me geen zorgen over haar hoef te maken en dát hoefde ook niet!!!! wat een stem! In één woord "geweldig!" Hier gaan we nog meer van horen! Claudia begon met Bird Alone en ze vertelde waar het liedje over ging. Gaat het niet over Charly Parker? vroeg Clous na haar uitleg. Goeie opmerking Clous, want dat is n.l waar. Dat wist ze niet, dat gaf niet echt, want toen ze begon te zingen, zakten we met z'n allen door de stoel... Zo vreselijk fijn eigen stemgeluid, dat ik haar haast geen aanwijzingen kon geven. Gelukkig vond ik haar timing zo zo in Moondance dus kon ik haar daar nog goed doen.

Toen Huub van Zwieten, een hele sterke uitstraling en persoonlijkheid. Met zo veel kracht in zijn stem en zo'n prettig geluid. Ook goed in verwerken van tekst, want we geloofde hem allemaal in Big Yellow Taxi en Alles is liefde. Omdat voor hem vrijwel de eerste keer was dat hij zo voor publiek zong, had hij wat opstart probleempjes met het tempo en rende voor de beat, Clous dus, uit. Nadat hij zijn rust had gevonden, ging het goed! Omdat hij een nieuw komer is, liet ik hem na ieder liedje weer zitten en ging verder met Denise, om hem later weer te vragen. Je hoorde duidelijk dat hij meer op zijn gemak was en rolde lekker in zijn liedje.

En dan Denise Anken...You go to my head goed gezongen, maar de 2 andere liedjes waren .wauw, wauw, wauw.... Vooral de keuze: Mambo Italiano en als kers op de appelmoes Botcha me! Ze pasten helemaal bij haar karakter en stem. Haar bewegingen waren summier, maar zeer doeltreffend..Het was een feestje!

Wat ook een feestje was is dat Loyd ging rappen! Loyd is van Bam uit Den Haag en eerde terecht zijn lerares Frenkie!!! Bij Frenkie heb ik vorige maand een masterclass gegeven, ook geweldige pupillen, die ze allemaal had mee genomen, maar Loyd sprong er toen al uit en ook nog een meisje met een petje. Jammer genoeg was zij er niet..Loyd heb ik even een podium gegeven, dat verdiend hij.

Schrijft zijn liedjes zelf en heeft daar een hele goeie gedachten achter! (back to the rap roots)

Wat ik minder vond, was dat de journalist(e) binnen 10 minuten weg was...HUH???? Ze heeft de namen van de leerlingen niet eens opgeschreven, heeft niet meegemaakt, hoe men echt beter is gaan zingen, na mijn aanwijzingen.... of Loyd!...

Nee, dat heeft ze allemaal gemist. Hoe kan je dan morgen een stukje in de krant Het Parool schrijven????

Heel prettig was dat Frits weer achter zijn barretje stond en de hele zaal en geluid voor me had ingericht. Frits is een luxe die het onbesproken begrijpt..

.Net als Clous van Mechelen, mijn rots in de branding!!!

Wat begeleid hij iedereen toch goed en volgt hun zingen (dat is een kunst!!!) en ik mag altijd, zonder morren iedere key veranderen of uitproberen, die ik wil. Zijn vrouw Tineke genoot stilletjes mee en zorgde dat de foto's gemaakt werden . Maar ook Roel was er!

Hij deed vorige maand de masterclass. Yvonne, mijn buurvrouw, wist waarschijnlijk niet wat ze zag, want zó kent ze me niet...ha ha.

Lils met de vele gezichten. Ik kijk er naar uit dat Liesbeth volgende keer mee doet!

Ze had een griepje,waar door ze de masterclass niet kon doen, maar kwam toch kijken en luisteren! Ballen dus!!

Hé hé, ik voel me helemaal tevreden en ga nu een wodkaatje inschenken en de opgenomen 71 graden Noord kijken!!!

kan ik even mijn kop leeg maken..Lees en kijk vooral ook bij Masterclass!!!!

Hé..psssttt: Je weet.... dat ik het sexy vindt als je in mijn gastenboek schrijft ;))) Rock and Roll Lators. xxLils 

 

8 februari

Lieve allemaal, Hé gelukkig, ik heb mijn stem weer gevonden, lag in het onderste kastje rechts;)) Dus de masterclass morgen kan weer spannend worden en dat wordt het!!! Claudia, Huub en Denise, komen met liedjes die Clous en ik niet helemaal gewend zijn. Sterker nog, we kennen een paar niet...dus wordt het van alle kanten spannend en zal de boog gespannen zijn. Super, want het moet niet te makkelijk worden, ook niet

voor Clous en mij;))) Duzz ik hoop dat jullie allemaal komen om hun een hart onder de riem te steken én Clous en mij natuurlijk! Even iets anders, toen ik laatst met Bas van Lier, Erik Kooger en Harry Emmery in Toomler speelden, gaf Harry  mij zijn nieuwste cd en ik de mijne (About Crazy) Wat een heerlijke cd die van Harry, hoofdzakenkijk contrabas, maar prachtig en mijn oren hebben zich geen moment verveeld! Probeer ém even te luisteren, want het is de moeite waard! Ik speel met de gedachten om weer een talkshow "LILS-SST" te gaan doen in Het Parool Theater!

Rock and Roll Lators xx Lils

7 februari

Lieve allemaal, Ik heb me, heel rustig gehouden en zoals voorspelt, gaat het weer wat beter.

Pijnlijk genoeg heb ik wel optredens moeten af zeggen. Maar gezondheid gaat voor, dus ben lekker in de lappenmand gaan liggen en heb op afstand met Marjan, huizen mogelijkheden door genomen.Gisteren bij Carla gegeten, heerlijk en lang niet gezien.

We hadden veel bij te babbelen,.Mijn nieuwe auto rijd heerlijk en veel te hard, daar moet ik even aan wennen.

Mijn kleinzoon brak mijn hart door dag te zeggen aan de telefoon. Tevens is het liedje "in de maneschijn" echt ons liedje en kletst hij op zijn dijen..ha ha Vandaar dat ik hem "het dijen kletsertje" noem.  Er is ook een periode in zijn schaarse 18 mnd dat ik hem mijn privé pooiertje noemde, hij had nog net geen gouden ketting om, maar verder zo stoer! Binnenkort kan ik dat natuurlijk niet meer zeggen, want dan gaat hij het na zeggen...ha ha. Piep klein nadeel is, dat hij steeds de snottenbellen meeneemt.. a.s dinsdag is de masterclass en ik kan niet wachten!

Zie jullie hopelijk daar! Rock and Roll Lators. xx lils

2 februari 2010 

Lieve allemaal, vandaag sta ik op de kop af 38 jaar op het podium, of... lig ik er op, het is maar hoe je het bekijkt;)) Dus v.w dit heugelijke feit, heb ik vandaag een auto gekocht. Het is een stront vlieg groene Golf GTI geworden mét een opendakje...humm de pumm. Dankzij een contact van Sascha. Niet een auto van jonge mensen die het helemaal afgeragt hebben, nee, van wat oudere mensen en al 10 jaar in onderhoud van deze garage. Gisteren was het geheime feest voor Diana, die reeds 20 jaar bij mijn advokaat werkt. Ze hadden de hele dag door, feestelijke dingen voor haar en ik was dan de kers op de appelmoes. Samen met Clous en Harm. Jammergenoeg voelde ik me zo ziek, dat ik voor het einde al met de taxi naar huis ben gegaan. Tevens was ik WEER mijn stem verloren en ik zoeken en zoeken, maar heb mijn stem pas gedeeltelijk terug gevonden...ha ha. Ik denk dat het van de griep, stress en de medicijnen komt , erg lastig om je steeds ruk te voelen. Gelukkig hoef ik alleen vrijdag een besloten optreden te doen, dus hou ik me heel rustig, veel in bedje. Want het zal me toch niet gebeuren dat ik 9 februari de masterclass niet kan doen...Oh... misschien ligt mijn stem wel in mijn bed, ik ga even kijken;))) Rock and Roll Lators xxlils

 

31 januari

Lieve allemaal,

Hoewel ik me grieperig voelde ben ik toch even naar Sophia gegaan en behalve Michiel, Erik en Boudewijn, was vandaag daar als gast : Lucretia!!!!! Oh wat heerlijk, want we mogen elkaar graag en hadden veel bij te lullen, wat we ook deden, samen met Fredje, de vriendin van Michiel, waar ik ook een warm hart voor heb. Babbel de babbel en op de achtergrond de heerlijke band van Michiel. Lucretia haar theater tour gaat bijna beginnen, echt een aanrader? Ze zingt niet alleen heel mooi, maar is ook funny én een schat. Nou moet niet gekker worden...ha ha.

Natuurlijk kwam ik bij Sophia de deur niet uit, voor dat ik mee gegeten had...hummm de pummm, baarden likkend lekker!

Zo ik ga nu lekker op de bank. Rock and Roll Lators xxLils  p.s overmorgen 2 februari sta ik op de kop af 38 jaar op de planken. (wauw!)

29/ 30 januari  (03.00 uur)

 Lieve allemaal, wat een feest net in Toomler.

Ja, Bas van Lier vroeg me rond 13 uur vandaag of ik zin had mee te doen met Harry Emmery en Erik Kooger...Ja doei, nee, ja, natuurlijk ;)))!!!

Wauw, mijn gedachten zwijmelen weg naar verloren dagen...Toomler, daar begonnen we zo'n 15 jaar geleden ná de stand up, begon 23 uur de Jazz. Maar toen Theo vermoord werd, is het verwaaid en zijn we zwijgzaam nog steeds verdrietig.

  

Voor Theo zong ik altijd "I like ém fat like that" en dat was het enige geweldige, wat Theo van Gogh ooit aan mij vond. Maar dat was voor mij genoeg...en zong ik het vanavond ook, met in the breaks "I love Theo van Gogh" in stad of "I like ém fat like that". En in mijn oog hoeken, zag ik dat iedereen die er toen bij was geweest en daar nu was, het begreep. Groot gemis vanavond was Hans Teeuwen, hij is ook een spil! We waren THE SCENÉ!! Toomler was van ons en wij maakte uit wanneer het einde was!

 

Regelmatig 5 ,6 uur 's morgens..en kropen we, gevuld in elk gat naar huis, of lieten ons per taxi vervoeren..toch? Tevens was het een open podium, voor iedere Jazz cat die er probeerde bij te horen..;)) :( Iedereen kreeg één of meerdere malen een kas, maar het was wel, jij wel...

 en jij niet... Niet altijd opzettelijk, want soms willen echt de verkeerde zeikers mee doen en bij ons horen.. eh... NEE!!! De likkers alleen latend.

 

 

Dulfer (die was er ook vanavond, maar niet speelde..HUH?). Wij waren the Toomler trend setters!!!! Zoals het in NY gedaan wordt,

Stand up in combi met Jazz, Eric Barkman die ook vanavond binnen kwam en Michiel Borstlap begrijpen daar alles van..

Het dans stelletje van, samen 160000 jaar oud die geweldig dansen op onze muziek. Maar, op 1 na kende niemand mij....(huh?) achter de bar en ik hun ook niet...en dat zegt alles over alle veranderingen. Ik was er weer voor het eerst in zo'n 3 jaar. Ik heb daar te veel herinneringen:

 

Herman Brood, Wouter Kiers, Theo van Gogh...Hans Teeuwen (man, wat kan die zingen!). the Jazz zoals ik denk dat tie môt zijn..mar .ik moet verder. We hadden het er wel over en hoe wel het leuk was, was er toch een gemis. It's over, it's the passed... en ja, vroeger was alles leuker, maar niet beter.. ha ha even bij de tijd blijven, JA!!!! Ik heb zo'n leuk plannetje en heb daar Michiel Borstlap, Clous, Hans Dulfer, Emmery, van Lier en Kooger over gepeild: Lils on battle with Dulfer and van Mechelen!!! En ze hebben er zin in, ik ook en zal ze een poepie laten ruiken!

Meestal is het 3 tenoren, nu gaat het worden 2 tenoren en één stem!!! Maar dan moet het wel in Sophia zijn, want dat is mijn nieuwe plek,

ná Toomler, door Michiel geworden, maar ook door de geweldige mensen die bij Sophia weken en komen. Het is nu mijn thuis.

 

Gisteren ben ik met Yvonne naar een nieuw huis wezen kijken. Ik ging er niet op vooruit en nog meer verkeer en lawaai.

Groot balkon, maar nooit zon, duzz...nee, dank u wel. Rock and Roll Lators. xx Lils

 

p.s Maandag een hele spannende dag....I'll let you know Roll Laters

 

27 januari

Lieve allemaal,

Nou ben weer afgekoeld, maar heb wel uren zitten borrelen, hoe ik dingen ga herzien, met invullen.

Grappig was, dat voor ik thuis was, een bezoeker al in mijn gastenboek had geschreven die het precies weet te verwoorden.;))

Afgelopen dec. hoopte ik Bill Wyman te ontmoeten, dat is mislukt en einde van deze maand is Bill in Nederland, dus kijken of het nu wel gaat lukken. Het één en ander komt door een ontmoeting en spelen vorig jaar, met Chris Jagger, de broer van Mick Jagger.

Zie leuke foto op mijn site. (bij...foto's ;)) 

Waar ik heel blij mee ben is, dat de masterclass 9 maart helemaal in het kader gaat staan van de Vocal and Dance Academy!!

Daar komen zo veel mooie talenten van af. Ik noem een Ruth Bakker..Maar dat is al weer even geleden.

Nu zijn er verse "slachtoffers" die ik op mijn muzikale "pijnbank" mag leggen;))

Nee, je vergist je niet! Eerst komt nog de masterclass van 9 februari, waar Huub, Denise, Guy en Claudia te beluisteren zijn. Spannend en het leukst is dat er 2 mannen bij zijn. Deze keer wil in speciaal hameren op TIMING ik hoor zo vaak een rare timing, waar door de muziek niet kan rollen, maar eerder stagneert.

Ik hoor zo vaak een rare timing, dat ik mezelf er laatst op betrapte dat ik het zelf deed en ondervond hoe het ontstond.

Nu kan ik je weer waarschuwen voor die valkuil. Een andere valkuil is:

"het mee zingen met een cd" je moet juist een liedje je eigen maken en niet kopieëren, want dan kan ik beter de cd opzetten.

Concurrentie bestaat niet, zeg ik altijd, tuurlijk kan je iemand benijden....

Maar iedereen heeft een eigen geluid en een eigen beleving van emotie en dát kan je niet imiteren.

Duzz, je kan nooit een ander na doen én een ander jou ook niet! Je verhaal, dus gevoel, klopt dan niet...makkelijk hé!

Waarom hebben jullie dan zo vaak een slechte timing of ademhaling? Het wordt wederom een spannede masterclass met een thema.

Rock and Roll Lators xLils

24 januari.

Lieve allemaal, goh, wat ben ik sjagrie, van het optreden vanmiddag. Nee, het lag zeker niet aan de band! Ook niet aan het Grand café Koekenbier, maar aan de persoon die het geluid deed. Het was een paar keer zo, dat mijn mic het tijdens het zingen niet deed, ik de persoon aan keek, die er mee bezig moest zijn, maar die stond gezellig te drinken en te lachen en had niet door wat er speelde. Kijk, op zo'n manier kom ik dus nooit meer! Ik ga niet ergens mijn stem verknallen, waar ze geen respect tonen! Tevens had één van de muzikanten een ander gage bedrag in zijn hoofd en gaf mij, onterecht behoorlijk lik op stuk. Niet meer doen... want als je iets vindt, bel me thuis op, maar je hebt de mail met gage geconformeerd en komt dan stennis maken op het werk, heel onprofessioneel...

Ik regel dus alles, het optreden, cd verkoop, gage en dan nog zingen met extreem slecht geluid.

Terwijl ik toch trots vertelde vandaag dat ik 2 februari 38 jaar op het podium sta..Ik ga even verder nukken. Doei Lils

 23 januari

Lieve allemaal, De masterclass voor aanstaande 9 febr. is VOL. Altijd lekker als ik keuzes heb gemaakt, want je moet altijd zorgen dat de mensen een beetje bij elkaar passen. Je kan daar iemand mee maken en breken en die fout heb ik vroeger wel eens gemaakt en nooit meer daarna, want ik was er ook ongelukkig mee. Natuurlijk zijn er nog wel stoelen in de aanbieding om de masterclass te zien en te horen!

Angelika en Brian waren vandaag even langs gekomen. Zo schattig, als Brian binnen komt, loopt hij meteen (grieperig) naar de 2 koeien en slaakt kreten van herkenning uit! Als je er op let, zie je dat hij het hele rondje maakt, wat wij, hij en ik, het laatst in mijn huis gedaan hebben. De beestjes slapen en ssst met je vinger aan je lippen, maar ook veel bellen met de rose telefoon en brom tollen. Vandaag had ik een toverlei...wauw, het schuif knopje op zich, was het mooiste, maar dat je dan iets weg veegt, had hij nog niet door. Wel ging Brian even aan de achterkant kijken. Ik moest toen wel heel erg aan Bert Haanstra denken...ha ha. Morgen in de Koekenbier spelen in Alkmaar. Er was piano gevraagd, dus ga ik lekker met Leo, Harm, Ben en Olaf . Muzikanten met wie ik heel veel gespeeld heb, maar de laatste 4 jaar is het vrijwel alleen maar Hammond geweest, dus verandering van piano is weer even leuk. Rock and Roll Lators xxlils

18 jan.

Lieve allemaal, Met de fijne nasmaak nog op mijn tong van het optreden vrijdag en de masterclass, zaterdag, vertrok ik zondag naar Noordwijk om te spelen. Niet met Rob Mostert, maar Kajan (die opeens de man van Bernadette blijkt te zijn) Harm Wijntjes, Klaas van Donkersgoed en Clousje, natuurlijk! Ah...wat was dat een feest! Kajan is natuurlijk een pianist van ongekend kaliber en die doet dingen, wat je anders, beter laat zingen. Dat je op dingen komt, waar je normaal niet op komt, maar aangespoord, door de combi van geweldige muzikanten... ik kan het niet uitleggen, je had er IN moeten zitten., magisch.

Carla en Richard gingen lekker dansen en dat vond ik zo fijn, dat ik zingend en wel (huh? sorry, maar echt waar;))) een te gekke foto van hun heb gemaakt. De afgelopen maanden, voelde mijn gezondheid niet goed. 2x laten testen op de M Griep, maar niks aan de hand. Maar op o.a neurologisch gebied, rommelt het.  Wat aangeslagen, reed ik vanmorgen van het ziekenhuis, naar huis. Ik ga even geen namen noemen, maar op een lange laan op weg naar mijn huis, schrik ik me opeens kapot van een Marokaan die over mijn motor kap vliegt, zijn kleren gescheurd en op blote voeten. Voordat ik van de schrik bekomen was, sprong een tweede man voorbij mijn auto. In burger, maar ik realiseerde mij dat het politie was, die met een rood aangelopen hoofd de lenige boef achterna zat. De boef begon te winnen en de afstand tussen hun werd langzaam groter.

Maar daar was SUPER WOMAN me;))) ik reed zo dicht mogelijk naast de stoep rand, gaf gas en ramde mijn auto de stoep op en sneed hem de pas af. Hij botste tegen mijn rechter deur aan en ging achter mijn auto om, de politie kon hem daar door pakken en sloeg hem in de hand boeien.... ... ...wauw, je moet je voorstellen dat dat allemaal in een paar seconde gebeurd. De agend stak zijn duim naar me op en ik reed verder. wauw....wauww zei ik alleen maar, voor me uit. Bij thuis komst heel erg lang met Marjan aan de tel. gezeten, wat een schat en goeie praat maat. Mijn buurvrouw heeft haar laatste chemo gehad en het gaat goed met haar, zo is er altijd hoop.

Wat een dag. Rock and Roll lators liefs Lils

16 januari Lieve allemaal, Het was vroeg opstaan vandaag, na een geweldige swingende avond, duzz voor mij nog midden in de nacht ;)) Na eerst tig keer in een rondje gereden te hebben in Den Haag, heb ik de politie aangehouden, want de politie is toch je vriend? heeft de politie mij voor gereden, naar waar ik moest zijn. Aangekomen bij Frankie's muziek school, druppelde langzaam de leerlingen binnen. Allemaal heel uiteen lopende jonge lui, die vooral met hun kleding aan gaven waar ze voor staan. Wat een talenten, ze zijn de muziek van de toekomst en er waren er een paar bij, waar we nog veel van gaan horen.... Ik denk dat ik nu eerst even een tukje ga doe en dan schrijf ik strak weer verder. Even de nacht bijslapen. Grappig hoe dat werkt, toen ik les aan het geven was, was ik helemaal niet moe en toen het klaar was, was ik bek af. Rock and Rock Rolators xx Lils

15 januari

Lieve allemaal,

Wauw wat een te gekke avond was het! Martijn Roos belde me 2 dagen geleden of ik wilde zingen in Club Dauphine. Leuk, ik had er al veel van gehoord en Candy en Hans Dulfer spelen daar ook regelmatig en ik was benieuwd hoe het daar was. Echt een aanrader! Lekker dineren, terwijl 7 geweldige zangers en zangeressen 3 liedjes zingen verspreid over 3 sets. Vanavond waren dat:  ikke, Shirma Rouse, Natalia Koronowska,

Hugh Kanza, Boyd Small, Daniel Boissevain en Tim Akkerman (Direct) Tim had een nieuw liedje en kreeg terecht een staande ovatie. Ik zei tegen hem:"als dat geen hit wordt, eet ik mijn glitterjurk op" ha ha want wat een plaatje van een lied en zelf geschreven! Dat doet Martijn Roos heel goed, tevens is Martijn heel goed in het invullen van de setlijst, want alles klopte. Voor mij was het ook nog erg leuk, om met zo veel fijne collega's te spelen. Want laten we de geweldige band van Roger Happel niet vergeten!!! En dan Roger zelf, wat een stem! Soms snap ik echt niet, waarom hij niet wereld beroemd is geworden!!! Maar zo weet ik er nog wel een paar..;)) Want iedereen was stimulerend te gek!!

Zo, ik ga nu gauw naar bed, want ik ben ook al eerder weg gegaan, omdat ik morgen vroeg een masterclass geef in Den Haag en dan moet ik echt fris en proper zijn. Rock and Roll lators. xxlils

12 jan.

Lieve allemaal, Het is lekker druk met veel verschillende dingen.

Vrijdag Club Dauphine in Amsterdam, met Roger Happel, zaterdag masterclass in Den Haag geven.

Is besloten voor de leerlingen die examen gaan doen, dus je kan je niet bij zijn.En zondag spelen in Noordwijk.

Zie allemaal in mijn agenda, op het voorblad van mijn site.

Grappig is dat de klarinettiste Bernadette, die mee kwam jammen zondag j.l de vrouw van Cajan blijkt te zijn... ha ha nooit geweten,

want ik ken ze allebei redelijk goed.Erg grappig!

Ook is het druk i.v.m de masterclass. Vele aanmeldingen, maar niet iedereen is geschikt,  ik ga nu 71 graden Noord kijken.

Rock and Roll Lators xLils

10 januari

Lieve allemaal, wat een geweldig weekend was dit and I want more and more and more, van dit soort weekenden.... Gisteren eerst met DSC Band, waar Onno de nieuwe drummer is geworden, erg goed!!! De DSC band kwam ver uit Duitsland rijden en stonden 's avonds weer op het podium als of ze net helemaal geen 500 km hebben gereden, om in Barendrecht te spelen! Wauw, dat dwingt weer respect af!!! Ze zijn tenslotte geen 14 meer... Onno op drums... Ik ken hem al een paar jaar, maar dat hij nou bij the DSC Band ging spelen, is helemaal te gek. Hij past als een  oude sok, maar dan wel een verse...ha ha

Vandaag spelen in Sophia. Ronald van Driel, verving vandaag Rob Mostert en dat heeft hij goed gedaan. Helemaal te gek was, dat Ronald behoorlijke koorts had (dat is dan klote!)en zo om het half uur moest overgeven (heel erg klote)en dan toch komen en spelen! Dat dwingt ook respect af!!! Hij had een leuke vent bij zich om te sjouwen, ben natuurlijk zijn naam weer kwijt, maar voor dat het optreden afgelopen was, zag je Ronald, groen is het gelaat worden. De afspraak was, dat hij zou zeggen als het niet meer kon, maar dat was voor mijn gevoel iets te laat, dus ging hij voor tijd weg en bleven Clous, Klaas en ik over, maar daar waren Hanny en Guy, maar vooral ook Bernadette en Hans Dulfer, die fijn mee gingen met het jammen, met Clous als ster aan het klavier. Ik kan je niet vertellen wat ik voel dat Dulfer en v. Mechelen samen spelen.. Normaal speelt Clous natuurlijk Tenor en battele ze samen meestal. Trouwens de man van de geweldge zangeres Hanny, heeft in de Bijlmer bajes met Alma gewerkt...huh???? Grappig! De koks van Sophia, kookten weer heerlijk en waren flexibel, met uit serveren.

Kijk als je ziet dat de bar vol is met mensen die van de muziek genieten, kan je moeilijk gaan zitten eten. Dus bleven wij zolang mogelijk spelen, iets wat door Sophia zeer gewaardeerd werd. Ik had natuurlijk mijn zwarte lak, ver over de knie laarzen aan en de leuke manen maar ook de vrouwen werden er hitsig van en zo ook de DSC gisteren ha ha. Dat was het grappigs...Ik kwam op en zei tegen het publiek:"Hoe vinden jullie mijn nieuwe laarzen?" Applaus! . Toen draaide ik me om naar de band en vroeg hun het zelfde..iet wat verlegen draaiden sommige hun blik af, want het is best gewaagd, onder mijn open vallende glitterjurk...and .. I ...love...It!!! ha ha. Verder was het jammen magisch, zonder bas...

Het is nu 23 uur en ik ben kapot, dus nog een drankje en dan gauw het mandje in.

Rock and Roll lators! liefs Lils

8 januari

Lieve allemaal, Ik dacht het en Alma mailde het: wat ben ik blij dat ik net die slip cursus heb gedaan! 's morgens lag er sneeuw en 's middags was de sneeuw weg, dus hadden wij de kans, het op alle mogelijkheden uit te proberen, gelukkig. Maar tegen dit weer is haast geen slip cursus bestand. Mijn jongste zoon Sergio, zat eergisteren in die vreselijke file en heeft 6 uur gedaan om thuis te komen. Hoe wel we veel belden,

stond ik doodsangsten uit om mijn kind. Als hij dit leest, zie ik zijn ene wenkbrauw beledigd omhoog gaan. "ben geen kind meer!

"Maar ook op zijn 33ste jaar, blijft hij mijn kind.

Toen hij mij een keer uitnodigde om samen naar België te gaan, was het eerste wat hij in de auto vroeg: "mam, wil je a.u.b niet zo moederen onderweg?" Huh? Ik moederen, hoe kom je daar nou bij? Ik ben toch zo hip en meegaand?! Weet je wat, elke keer als ik dat doe, moet je zeggen: "dit bedoel ik" goed? Zo gezegd zo gedaan en binnen een kwartier zei hij zeker 8x "dit bedoel ik"....   En? Wat denk je???

Hij had gelijk! Oh wat erg! Pluisje hier, trutten daar huh ben ik dat? Nou je begrijpt dat het een educatief weekend werd.

Maar hij had gelijk en als je gelijk hebt en ga ik gelijk op mijn rug liggen..hijg hijg. Maar als ik vind dat je niet gelijk hebt..

oei, berg je dan ga ik tot het gaatje om er achter te komen hoe het zit. En soms wil ik gewoon drammen en gelijk hebben;))

Ik heb zo'n zin in de masterclass 9 januari en ik ben zo benieuwd welke talenten ik mag bijschaven!

Morgen hoop ik dat het weer zich een beetje gedraagt, want ik moet naar Barendrecht rijden en hoop van harte dat de slipcursus niet nodig is en dat het weer een feestje mag zijn met The DSC Band. Let you know!!Rock&Roll Lators x Lils

 

7 januari

Lieve allemaal, Ik voelde me maandag zo beroerd (van boven en beneden;((  dat ik maandag avond Thijs Cuppen moest afzeggen. Heel vervelend! Maar ik ben doorlopend grieperig en heb verder niks, want dat heb ik 2x laten checken. Vandaag zou ik naar de pijnpoli gaan maar ook dat ging niet door. Vanmiddag had ik het gevoel dat ik er uit moest en baalde van mijn slechte haar dracht nu het langer is. het ziet er niet uit!!! Gretig keek ik uit het raam of de kaper t/o mij druk was en toen het rustiger was, snelde ik mij naar beneden en ging bij Marika (Mariska?) is de stoel. Opvallend was, dat ze harder en meer sprak dan ik ha ha dus was het steeds een race, wie aan het woord was. We hebben allebei gewonnen..ha ha Goeie kapster en weet veel van haar werk. Dus mijn kuif staat weer in hoerá stand en de rest zit ook weer leuk. Goh, ik had eerder naar die leuke kapster moeten gaan.

9 februari geef ik weer een masterclass in Het Parool Theater te Amsterdam, dus kom gerust kijken in de keuken van deze kok;))

Er bij zijn is OOK mee doen. Natuurlijk kan je je als cusist nu inschrijven. Ik doe maar 4 cursisten op één avond, anders kom je niet genoeg aan de beurt. Huub van Zwieten heeft zich al ingeschreven en als we geluk hebben, zingt hij ook een Nederlands liedje en dat vind ik fijn!

Zaterdag spelen met The DSC Band in Barendrecht en zondag Sophia in Amsterdam. Allemaal veel zin in en morgen nog heel rustig aan doen, dan kan ik het weekend lekker zingen. Leuk dat ik Marjan weer ga zien...babbel de babbel...ha ha Doei, Rock and Roll lators xxlils

2 januari

Lieve allemaal, het was weer een feestje in Voorhuid. (Voorhout) Lekker druk en Ton de eigennaar tevreden en wij ook. Carla en Chris waren gekomen en Carla wist het weer voor elkaar te krijgen om mensen een cd aan te smeren..ha ha enig om te zien hoe ze dat doet! Bert was met Chanthi thuis gebleven. Morgen bij Lady Di langs, heb al heel lang een cadeautje voor haar liggen. Maandag in Amsterdam spelen met

Thijs Cuppen, ook leuk en vergeet niet dat je kunt mee jammen, duzz kom langs.! Rock and Roll Latord kiss kiss Lils

1 januari 2010

Gelukkig nieuw jaar allemaal! Heb heerlijk op de bank tv liggen kijken..ha ha iedereen sorry die ik belooft had te komen, maar ik had het feestje heerlijk alleen thuis, in mijn pyama, met nat en droog binnen handbereik. Morgen zaterdag lekker spelen, met de mannen in Voorhout. xxlils